Живот и забава

Проблемот со Апу

Еден индиски комичар прави цел документарец за тоа како му било тешко што цел живот го следела сенката на ликот Апу, дуќанџијата од Симпсонови, бидејќи маалските го викале така и му го имитирале акцентот. Друг Индиец му враќа дека Апу е вистински американски херој и дека токму ваквите размислувања се смрт за креативноста.  Повеќе

Баксузи праисториски

Астероидот што ја удрил Земјата и ги уништил диносаурусите, успеал во тоа само затоа што погодил на право место за да го започне нивното верижно изумирање. Повеќе

Како најголемата заплена на кокаин во Колумбија ќе влијае на светската залиха?

Во средата претседателот на Колумбија објави дека тамошната полиција запленила речиси 10,9 тони кокаин, рекордна количина што успеале да ја ожнеат во една акција. Повеќе

Боље бити пијан, него сам

Без да осудува и да ги преиспитува вашите животни одлуки, кинеска компанија на самци им нуди доживотна залиха на алкохол, за нешто помалку од 1.450 евра, еднократно. Повеќе

Падна и Луи СиКеј
Холивудска лустрација:

Во поранешна Југославија, дури и децении после војната, беа доволни двајца сведоци дека некој се борел против окупаторот за тој да ги добие бенефициите што му следуваат од статусот борец. Исто, ама обратно, е денес во Холивуд. Со сведоци се губат сите бенефиции и статуси што човек ги има изработено. Њујорк тајмс за СиКеј нашол пет. Една од нив: разговарале по телефон и таа слушнала (?!) како тој, на другата страна на муабетот - мастурбира. Амејзинг. Повеќе

Зошто Холандија им плаќа на млади луѓе да се дрогираат на Јутјуб?

Влада на земјата спонзорира создавање на он-лајн видео серијал во кој тројца млади пробуваат дроги како екстази, ЛСД спид или (скоро) која и да е друга дрога што ќе ја препорача некој од над половината милион следбеници на Јутјуб. Повеќе

Сексуалните манијаци си најдоа шведска маса

Толеранцијата и почитувањето му се очајно потребни квалитети на ова човештво. На таа линија, половата идентификација се чини како дел од човековите слободи за кои без двоумење би навивале. Додека не се судрите со заебан случај: осуден неколкукратен силувач почнува да се изјаснува како женско, само за да се домогне до женскиот дел од затворот. Ај сега? Повеќе

Кој е за егзорцизам а кој за лудница

Еден од најискусните егзорцисти на католичката црква открива како познава кој од оние кои му ги носат се опседнати од ѓаволот а кој си има друго гајле. И патем сумира дека многу повеќе ги има од овие вториве. И ѓаволот дигнал раце од нас. Повеќе

Ако ти го хакнат вибраторот, дали е тоа силување?
Пенетрација во приватноста:

Овде на времето едвај се научи како функционира телетекс, а веќе имаме нов проблем: телесекс. Западните законите не можат да стигнат да регулираат сè, ама ние немаме гајле, кај Прибе нема ништо за ова. Повеќе

Колку крава има во производите што ги користите?

По бројките на американската Национална асоцијација на сточари, околу 60% од кравата (говедото) се користат за храна, останатите 40% завршуваат на најразлични места од кармини до керозин. Повеќе