Македонија

Честитки за Грција
Кога после речиси три децении ќе ти се падне Заев:

„Владата ги започна преговорите во меѓународен статус кво во кој терминот „Македонија“ веќе се користеше како име на соседот во меѓународните организации и сите меѓународни форуми... Освен тоа, преку 140 земји (вклучувајќи ги САД, Кина и Русија) ја признаа таа земја под нејзиното уставно име, Република Македонија, односно нејзините граѓани како Македонци“.

16 рунди подоцна, го имаат ова: Повеќе

Грците нè признаваат, само што тоа не го признаваат?!
Парадокси на бесрамниот ум:
Наше лево и грчко лево не е исто
Вести од долна Македонија:

Како што во земјава меинстрим левите позиции околу спорот со името дееволуираа во натпревар кој ќе прифати што поапсурден став на Грците, така позициите на грчката меинстрим левица остануваат, како што е редот, грчки. Повеќе

Милчин во „Само вистина“
„Човекот пајак“, во ДУИ близу вас (реприза)
Сакате да купите Самсунг Галакси С8, но загрижени сте за можни оштетувања на неговиот стаклен екран?

Сега, уживајте во вашиот нов уред со дополнително осигурување во случај на оштетување на екранот во рок од една година. Повеќе

Македонски фотограф поканет на Венецијанското биенале
Амбалажниот отпад може да има втор живот

Учениците од ОУ „Коле Неделковски“ заедно со Алпско млеко направија акција каде со заеднички сили обезбедија храна и привремени живеалиша за локалните птици и другите мали заедници карактеристични за овој регион, полесно да ги преживеат ладните зимски денови. Имено за Градскиот парк изработија и поставија куќарки и храна за птиците од веќе употребен амбалажен отпад од Алпско млеко (https://www.facebook.com/alpskomlekomkd/) кое послужи како основа дечињата од нив да направат привремени живеалишта. Повеќе

Ќе им се раздени ли конечно на Коља Мрак и Окно?
Шчо напраифме и шчо требит да праиме за однапред?
Кочи Мишко!

Зошто се однесувате како виновник/ иредентист кога в рака ја имате пресудата на Меѓународниот суд на ОН, во која експлицитно се аргументира дека ниту едно дејствие на нашата држава не е или не било иредентистичко? Кој ве овластил да преговарате за името и за идентитетот? Зошто вршите притисок врз јавноста дека е ова историски миг за влез во НАТО, кога фактите зборуваат дека самит не е потребен доколку членките на НАТО одлучат да ја примат земјата без уцени, согласно со Времената спогодба и со пресудата на Меѓународниот суд на правдата на ОН? Повеќе