Off Cafè

Речник

Набрзинка / Daily

И како што ќе доаѓаат сите битни брендови за шминка... Повеќе

Ова си ти кога сакаш да ставиш туш на очи

Што би ние, да не е Тања Хенеси да внесе малку реалност меѓу сите тие совршенства од видеа за шминкање на Јутјуб. Прво гледавме како уствари реално се чувствуваат сите тие шминкери на нивните канали, па после си најдовме сродна душа околу размислувањата како е на 18, а како на 30 години. Сега, ако мислите дека само уште вие не научивте да ставате туш, размислете уште еднаш. Повеќе

Дали е паметно да се претерува со out-of-office пораката?

Летото уште трае, што значи дека се поголеми шансите на мејл да добиете автоматски одговор наместо обичен, затоа што тој што ви треба е на одмор. Но, сега сме во ера на опуштени мејлови и официјални преписки со по некое смајли, па се поставува прашањето, што е во ред, а што нема смисла да се остави како порака додека си на одмор? Повеќе

„Јас сум Валентино. Живеам во свој свет.”

„Секогаш со радост сум ги прифаќал сите имиња што ми ги давале: Кралот, императорот, иконата. Јас сум Валентино. Живеам во свој свет. Животот не ми се смени, секогаш бил ист. Сèуште сум истиот од пред многу, многу години, истата личност. Сакам да создавам облека, сакам убави нешта, убави куќи, уживам да забавувам. Ако сакаат да ме викаат икона, ако, тогаш сум икона. Што да ви кажам?” Повеќе

“Љубовно бомбардирање” ќе ви звучи глупо, ама и многу познато

Го знаете, ама терминот е нов. Тоа е онаа цела процедура на запознавање со некој ултра–забавен и посветен, поминување еден краток ама интензивен период, за на крај да заврши со – ништо. Повеќе