таг: сон

Претседателот не спие кога спие

Не е тешко да се најдат дузина ситуациии кога во тек на досадни состаноци и настани, претседателот на Зимбабве ги затвора своите државнички очи и влегува во визионерска дремка. Толку често што портпаролот на 93 годишниот Мугабе мораше уште еднаш да даде објаснување: Претседателот не спие, тој само ги одмора очите!  Повеќе

Најголем конкурент на Нетфликс му е сонот

Ни Амазон, ни Јутјуб, а најмалку па традиционалните тв оператори. За првиот човек на глобалниот стриминг гигант Нетфликс, нивен најголем непријател им е чудната потреба на луѓето понекогаш да спијат. Повеќе

На богатиoт нема кој да му рчи

Соби за рчење е последниот шик на богатите за зачувување на мирот на својот сон. Кога тој мир не е пореметен од трубите на совеста туку од рчењето на партнерот. Повеќе

Школскиот ден треба да почне подоцна

Будењето деца за на школо зимно време (во погрешната временска зона во која упорно остануваме) личи на будење јадни фабрички работници. Данокот го плаќа нивното здравје и образовниот успех. Америка мисли да поместува. Повеќе

Богатите спијат подобро

Класните разлики не запираат пред спалната соба а богатите луѓе не се погалени само од јавето туку и од сонот. Повеќе

Баталете е-книги пред спиење
Ефектот на „сина светлина“

Ново истражување покажува дека светлината којашто ја емитуваат повеќето е-читачи негативно влијае врз заспивањето. Чаре: правете нешто друго в кревет. Повеќе

Нивниот сон

Нивниот сон не е криминал.

Криминал е кршењето на нивниот сон.

Веќе ми е јасно кај тргнале емигрантите, но не ми е јасно кај сме тргнале ние, бидејќи ние, наместо да одиме по зборовите Христови: не прави го на другите она што не сакаш тебе да ти го прават, трчајќи по материјалното, отидовме по ѓаволите. Повеќе

Како храната влијае на вашите соништа
Храна и сон

Проблемот со врската меѓу двете работи е што не е корпоративно очигледна за да може да се сведе на ексел во кој што знаеш дека ако изедеш А, ќе сонуваш Б. Ама има врска, барем според научниците. Повеќе

Сон за плодност

Вековниот страв на Македонец од несоница опеан во многу народни песни (види последна строфа), едно истражување на дански научници го потврди како животворен и пред се, многудетен. Повеќе