таг: Амазон

Амазон тера тендери по балкански

Во тужба пред американските судови Оракл обвинува и нуди нови докази дека нивниот конкурент Амазон му понудил работно место на висок функционер на Пентагон во замена за пишување на условите на тендерот на начин поволен за Амазон. Тендерот е на износ од 10 милијарди долари. Повеќе

Амазон ги порази јужноамериканските влади и им го собра домејнот

По повеќегодишен спор со пола Јужна Америка компанијата Амазон излезе како победник во битката за топ-левел домејнот .amazon. Барем за сега. Повеќе

Зошто Амазон прождерува пропаднати трговски центри?

Прво ги уништи и им го собра целиот промет и муштерии на трговските центри, па сега Амазон се фрли на моштите и почна да ги купува објектите на пропаднатите трговски центри. Повеќе

Епл секој месец го позлатува Амазон

Меѓу облакот на Гугл и облакот на Амазон, Епл се одлучи на повеќегодишно користење на сервисот на овие вториве, и моментално е еден од нивните најголеми клиенти, со најголема месечна фактура. Повеќе

Ние банкротиравме, а Амазон се фали колку биле дарежливи

Прво беше објавено дека Амазон ја зголемува минималната плата на 15 долари за час, за следниот ден да се надополни веста со информацијата дека во исто време се укинуваат бонусите што до тогаш ги добиваа најниско платените вработени. Ова не му посмета на Безос да ги прозива конкурентите да ја кренат минималната плата на своите вработени (овие пак му вратија со - а ти да почнеше данок да плаќаш). Повеќе

Амазон се подготвува да лансира 3.236 сателити

Компанијата веќе почна да ги прави подготовките за проектот што тие го опишуваат како „голем, смел вселенски проект“, кој треба да е за општо добро на човештвото. Повеќе

Непоимливите бројки зад пазарниот удел на Амазон

За овие дваесетина години, од пионер во е-трговијата Амазон е претворен во незапирлив конгломерат од митолошки размери, од кого единствен спас е да не почне да работи во твојот сектор. Бројките што тој ги има во реалноста, се на рамниште на играње видео-игри со „читови“. Повеќе

Амазон повлече книги кои промовираат опасни „лекови“ за аутизам

Во текот на оваа недела сајтот повлече наслови кои промовираат во најмала рака сомнителни терапии. Повеќе

Црни, темни зандани за сценариото на Господар на прстените

Адаптација на книгата на Толкин што Амазон ја најавува како ТВ серија од 1 милијарда долари, за сега добива и таков третман од Амазон, барем во однос на безбедноста. Повеќе