На Јутјуб можете да најдете дузина клипови со совети за тоа како се подготвува храна во машина за садови. Дури и Опра понуди комплетен оброк на овој начин, прилично досаден.
Стандардниот начин е со користење фолија. Само што тогаш не ставате детергент, поради можноста храната да ви мириса на Калгон. Но, функционира а велат дека температурата и парета ја прават храната мека и вкусна.
Италијански експерт за храна преферира поинаков начин. Лиса Казали своите рецепти ги затвора во тегли или пак во херметички затворени кеси па ги става во машина. На тој начин, машината може да се користи оптимално, нешто да зготви а нешто да го замие.
Таа експериментира со овоој начин на термичка обработка на храната веќе неколку години и веќе има издадено книга рецепти за овој гастроносмки жанр. Вели дека овој начин е идеален за храна која треба да се подготвува на тивко, на околу 65 целзиусови степени.
Два рецепта за вас.
Првиот е бранцин во мак:
И слатко од лубеница: