таг: икеа

Што е ИКЕА без паркинг?

Во скоро време тоа ќе биде ИКЕА Виена, која почна да се гради во поширокиот центар на градот во близина на Западната железничка станица, каде нема да може да ги распостеле своите по недоглед препознатливи паркинзи. Повеќе

Како ИКЕА толку лесно ти ги вади парите од џеб
ИКЕА упатство низ шведскиот правен систем

Во една од поопскурните случки изминативе месеци, Канје му се јавува на Трамп за да побара од  американскиот претседател да се јави кај шведскиот колега и да ургира околу апсењето на американски рапер (A$ap Rocky) во Стокхолм. И Трамп стварно се јави кај шведскиот премиер и стварно проба да ургира - буквално понудил тој да му ја плати кауцијата на раперот. Повеќе

ИКЕА почна да изнајмува мебел

Нешто како мобилен на договор, со тоа што по истекот на одредено време постојниот мебел што неколку години си го јавал по дома, го заменуваш за друг. Повеќе

За сеирот наречен Баленсијага Икеа торба од 2.000 долари

Се до пред некоја година Икеа сините торби можеа да се купат за 1 евро, за тогаш креативниот директор на Баленсијага, Грузиецот Димна Васалија, да реши на светот да му овозможи да купи ваква торба за над 2.000 долари. Повеќе

ИКЕА откри дека на луѓето дома баш и не им е пријатно, а не е до мебелот

Речиси половина од Американците одат во својата кола кога сакаат да бидат сами со себе, е состојбата од теренот која ИКЕА ја пренесува по анкета на 22.000 луѓе во 22 држави. Повеќе

Ти вс. Икејски фори

Помири се дека од старт немаш шанси и дека никогаш не си ни имал, едноставно целиот систем е направен да ги исцеди сите пари од тебе. И многу се профи во тоа. Повеќе

Како да претставиш „топол дом“ во различни култури
Применета етнологија (пак)

За Икеа, последната недела од јули е како Божик. Затоа што на 31 овој месец излегува високо очекуваниот каталог, чиј тираж оваа година изнесува 203 милиони примероци. Со своите 324 страници и трошок кој изнесува 70% од годишниот маркетинг буџет на фирмата, тој мора да биде прилагоден на различни региони, вери и култури низ светот. Повеќе

ИКЕА хартија за составување рецепти

По примерот кој е успешен само кај спојување на оние малите лакирани масички, ИКЕА пушти нацрт планови за составување јадења. Они ти имаат нацртано што каде треба да биде, ти само треба да поставиш. Делови сам си набавуваш. Повеќе