таг: елон маск

Магичниот круг на ужасот на социјалните медиуми

На Фејсбук и посебно Инстаграм луѓе изгледаат како да имаат подобар и посреќен живот отколку што стварно имаат. Луѓе ги гледаат ваквите фејк претстави, потајно мислејќи си - нит сум толку среќен, нит така добро изгледам, значи сигурно не ме бива. И кругот се повторува. Во реалноста, првите ниту се толку способни, ниту се толку среќни (добар дел страдаат од депресија и слично), а и никој не изгледа добро цело време; вторите, не се ни толку несреќни, ни толку грди. Дослушајте што друго имаат да кажат Елон Маск и Џо Роган на тема социјални медиуми. Повеќе

Елон Маск меѓу блесаво богат и позитивна нула

Иако од кај него од фирма не објавуваат, други му пресметаа на Маск дека еден работен час ќе му чини 900.000 долари. Исто така ништо од овие 900 илајди на час не му е гарантирано. Повеќе

Боринг компани го проби тест тунелот
Елон Маск сака да им копа канализација на градовите

Првиот човек на Боринг компанијата порача дека компанијата не е само за фенси футуристички проекти како подземни тунели од град до град, туку дека радо ќе се зафатат и со помагање во решавањето на реални работи како копање канали за канализација. Повеќе

Елон Маск сака да ве спаси од резилот на возење електричен скутер

Првиот човек на Тесла лично го отфрлил барањето на своите вработени компанијата да почне да произведува електрични скутери, со објаснување дека на тротинетите на батерии не се достоинствени. Повеќе

Пишман Маск

Прво твит (кој според многу сомнителни извори е напишан во многу несвесна состојба), па писмо за објаснување на твитот, па муабети за пари од Саудијци, за на крај целата работа со повлекување на Тесла од берзата да заврши со соопштение од Илон Маск во петок навечер дека компанијата останува на берза. Повеќе

Илон Маск стана руско меме

Руски он-лајн тролови развија локално меме во центарот на кое ни крив ни должен се најде Илон Маск, на кого му ги претставуваат некои од врвните достигнувања на русштината, и како тој се чувствува околу уникатниот изум. Повеќе

Истоштувачката година на Елон Маск

47-годишниот милијардер во интервјуто за Њујорк тајмс се пожали дека изминатата година му била „најтешката и најболната“ во неговата кариера. А вие мислевте на вас ви е тешко. Повеќе

Како Елон Маск може да ја „приватизира“ Тесла?

Основачот на Тесла на Твитер напиша дека би ја тргнал Тесла од берзата откупувајќи го уделот на сите акционери по цена од 420 долари од акција. Не многу математика подоцна, излезе дека Маск за таков подвиг би требало да плати 50 милијарди долари. Повеќе