таг: берни сандерс

Екипата на Хилари уште му прави зулум на Берни Сандерс

Минатата недела повеќе луѓе кои работеа на кампањата на Хилари во 2016, кој јавно кој анонимно, ги искажаа своите фрустрации околу претседателската кандидатура на Сандерс за 2020. Повеќе

Берни Сандерс се сака со донации

Во рок од 24 часа откако објави дека се приклучува на трката за претседател на САД, Берни Сандерс успеа да собере 6 милиони долари од донации. Повеќе

Варуфакис и Берни се сплотија во Прогресивна интернационала

На 30-ти ноември во Вермонт ќе биде промовирана „Прогресивната интернационала“ на Варуфакис и Берни Сандерс, движење замислено како контра-тежа на „подемот на култот на ултра-националистички апсолутистички групи“. Повеќе

Берни Сандерс би да формира нова левичарска интернационала

Целта на проектот на Сандерс е да се спротивстави на десничарското „Движење“ на Стив Бенон, кое за сега повеќе привлече медиумско влијание отколку вистински сојузници. Повеќе

Бесплатно здравство за сите би ги чинело САД 320 милијарди долари годишно

Проекцијата е направена на период од 10 години, во кој би се потрошиле вкупно 3200 милијарди долари, пари кои секако би се потрошиле на здравство само разликата е што овој пат ги плаќа владата на САД. Повеќе

Берни Сандерс ја освојува Демократската партија

Иако првично беше оцрнуван како чудак, радикал или заскитана појава, храбрите предлози на Берни полека стануваат мејнстрим меѓу Демократите во САД. Се чини дека победата на Трамп полека ги освестува во партијата, само што, ухлебените гавази во нивните штабови уште не се даваат. Повеќе

Каде е и што прави Берни Сандерс?

Во Америка е, кај ќе биде :) Сè уште не може да го поднесе Трамп но деновиве мора по медиуми да чита како токму неговите гласачи биле клучни за победата на цепаницата. Повеќе

Водич за политичка револуција за тинејџери
Нова книга на Берни Сандерс

Не стана претседател на САД, но ја форматираше публиката, и од целосен аутсајдер успеа да стане вистински хит, особено помеѓу младите. Сега Сандерс им се обраќа со нова книга, за да не ги остави да се „оладат“ до следните избори. Затоа што и во меѓувреме има многу нешта што тие можат да ги сторат. Повеќе

Битката против Трамп почнува со чистка на демократите?

Она што почна како кампања за претседателска кандидатура на Берни Сандерс, продолжи како борба на Сандерс и неговите симпатизери против Трамп. Прв чекор од планот, преземање на контролата на сопствената партија. Повеќе