Писма на читатели

Кучешки писма на читатели

Здраво, да споделам што се случува во Скопје веќе неколку месеци на сред плоштад…. Ова е секој ден и по цел ден…. и не бираат кучињава - деца, жени, старци…… Повеќе

Рецензентски писма на читатели

Ако овој приказ на докторатот е разубавена верзија, самиот докторат најверојатно е полош од рецензијата. Тоа значи дека докторатот е со исклучиво низок квалитет. Според тоа, може да се заклучи дека на УКИМ, критериумот за стекнување на докторат е паднат на самото дно, заради што неговиот рејтинг на светски план паѓа. Повеќе

Четиритактни писма на читатели

Ниеден истакнат граѓанин не сака да стигне на дестинацијата и палтото да му мириса на двотактол. Повеќе

Високообразовни писма на читатели

Почитуван Трендо,
Деновиве на УКИМ е почната постапка за произнесување на членовните на академската заедница за текстот на законот за високо образование. Постапката е иницирана неочекувано, веројатно избрзано, без да се даде доволно време за јавна расправа. Токму затоа земам слобода да го изнесам моето мислење, за еден сегмент од законот, којшто, според моето мислење, предизвикува најмногу недоразбзирања. Повеќе

Драгорски писма на читатели

Ова го кажвам да се разбериме дека не станва збор за некој несовесен граѓанин кој го истури прашако од машината за перење во реката. Се работи за минимум волумен на хемикалија со големина споредлива со олимписки базен, дали пола или цел то е небитно. Повеќе

Автобуски писма на читателки

Многу пати изминативе години ми се случило едвај да фатам место во автобус, а по пат накај Скопје да се разминеме со десетина автобуси на Струмица Експрес, кои враќаат симпатизери од централниот митинг на владеачката партија. Централен митинг (за локални избори?!) на владеачката партија има и вечерва (08.10.2017) во Скопје. Слободни места во автобусот за Скопје немаше. Повеќе

Писма на сомничави читатели

Ќе идеме на Марс само ако веруваме дека ќе идеме, и ако веруваме дека сме биле од после, исто како со слетување на Месечината, али од НАСА рекоа скоро дека не можеме веќе да идеме на Месечината пошо ја неаме таа технологија веќе, ја уништивме таа технологија и тешко би било пак да ја склопиме, ви текиња на мубаетот, ја чистевме опремата за прислушкување, ја уништивме пошо беше стара? Повеќе

БЕГ-овски писма на читатели

БЕГ веќе 2 месеца копа ровови околу и на парцелата на зградата кои тотално не ги обезбедува или означува. Последниве неколку дена единствениот физички влез на зградата е прекинат, а со дождовите се ископаа и темелите од зградата. Веќе неколку дена не можам воопшто да пристапам до зградата, а не па безбедно да пристапам. Проблемот е голем. Повеќе

Пиратски писма на читатели

Сакам да споделам едно лично и пред се скапо искуство од мојот последен одмор. При последната посета на Германија, по навика, си симнав цртан филм за ќерката од zamunda.net. Повеќе

Писма на извозени читателки

Поздрав до автобуската станица Скопје, следниот пат пуштете и миниван, ќе се свиткаме во кичмите како и за сè досега. Повеќе