Писма на читатели

Читателски писма за двофазните тендерски местенки

Дали сте забележале? При секоја промена на власта веднаш се пристапува кон промена или надополнување на Законот за јавни набавки. Демек старион не чинел и тие му ги знаат недостатоците. Повеќе

Писма на читателки со 4,5 грчки ѕвезди

Само што влегов во колата, почна да ме напаѓа лично како сум смеела да кажам "Македонија" додека сум во Грција (иако кажав Северна Македонија), како тоа само една Македонија постои и е во Грција, да сум си одела дома и да "сум си зборела со Заев" и што уште не. Двајцата се тресевме од нервоза. Повеќе

Пајак писма на охридски читатели

Пазете импровизација – возилата се носат на депонијата на град Охрид со која раководи локалниот комуналец. Сиротите чувари – не само што се одговорни за достава на целото ѓубре од Охрид, сега ќе мора да се на шалтерот на кој цел ден доаѓаат гневните туристи и мештани и си ги бараат возилата (да, пајакот крева и охридски возила). А што е со полицискиот шалтер? Е па, таков нема... Повеќе

Писма на претпазливо задоволни читатели

Шала на страна, убаво е кога и на минорно видео од некојси таму јутјуб канал ќе си слушнеш убави работи за квалитетен производ од сопствената земја, Но умрев од страв кога го слушнав како вика „Macedonian documentary“. Повеќе

Писма на надгуглани читателки

Очигледно Гугл Search ја знае локацијата од каде што пристапувам. Зошто би помислил дека на оваа локација треба да прикаже бугарски? Повеќе

Писма на арктички читатели

Јас разменувам разгледници од Македонија на официјален вебсајт postcrossing.com каде што откако го сменија и таму името.... Повеќе

Едно писмо од Македонија до Папата, кое остана неодговорено

Здраво Трендо,
Знам дека стари писма меѓу митрополити и папи ти се особена пасија, а и не знам кој друг би го објавил ова писмо вака пригодно, пред посетата на папата. Значи ете го: Повеќе

Апдејт за шахтата (2)

Минатата недела била екипа од Водовод и канализација и го „поправиле“ капакот да не тропа. Ама пошто пола аеродромци си одат од работа по таа улица, шахтата се растропа после само неколку дена. Повеќе

Апдејт за шахтата
писма на читатели

Џабе галама и кенкање. Треба самоиницијативност и со пример да им се покаже на институциите дека треба да мрднат со газот, па потоа тоа и ќе го сторат (ОК и јас се зезам, газ мрдаат само кога ќе им се здрви во фотеља). Повеќе

Реконструирани писма на читатели

Пред една година конечно тргнаа работите, се направи карабина за ново училиште, си реков Зградко Марин и Министерство за Образование се сетија на населбата Лисиче, онаа знаете на само три километри од центарот на главниот град, и јас (и сите луѓе од населбата што ги знам) бевме пресреќени, конечно децата ќе ни учат во нормално училиште. Арно ама, се дојде до кровот. И тука запна работата. Повеќе