таг: развод

Колку треба да сакаш да се разведеш, кога знаеш дека на бившата ќe треба да и оставиш 600 милиони долари?

Рускиот милијардер Фархад Ахмедов успеа да ја спаси својата јахта од запленување, што и не му менува нешто многу на долг рок бидејќи и понатаму му стои долгот од 600 милиони долари по основа развод. Повеќе

Како да станеш најбогатата жена на светот?

Чекор бр. 1: Разведи се од најбогатиот маж на светот. Повеќе

Адвокати за развод даваат совети за брак

Прво: бракот е како лотарија, па веројатно нема да добиеш. Ама ако добиеш тоа е толку добро што само за тоа вреди да се проба. Второ: 50% од браковите завршуваат со развод, ако ти кажам дека надвор има  50% шанси да паѓаат метални кугли, ти ќе останеш дома, нема да стапнеш надвор. Трето: да купиш куќа ќе ти дадат 50 формулари што треба да ги пополниш, што ти објаснуваат сè... кога влегуваш во брак не добиваш ни едно ливче, ни летка на која пишува „само што ја направи законски најважната работа во твојот живот.“ Има уште. Повеќе

Кинеската индустрија на протерувачи на швалерки

Како што професијата протерувачи на швалерки не постои кај нас така до пред десетина години не постоела ни во Кина, ама за разлика од кај нас таму упорно се случува економски бум, кој упорно создава нови и нови богати Кинези, кои упорно имаат идентични нови навики. Повеќе

Нема разводи за време на Рамазан
Гладна кокошка развод сонува

Врховниот верски авторитет во Палестина забрани раскинувања на бракови додека трае муслиманскиот пост со многу логично објаснување: гладен човек знае да носи избрзани и непромислени одлуки. Повеќе

Не, кучињата не ви се деца

Во една бракоразводна парница канадски судија морал да им објаснува зошто во нивната разделба, законот не може нивните кучиња да ги третира како што се третираат децата во иста ситуација. Повеќе

Љубовта е слепа две години

На фамозното прашање колку треба време да се чека пред да се стапи во брак со некого, човек кој знае како работи мозокот вика: 2 години. Повеќе

Од развод нема зијан
Не, не, стварно

Не веруеш дека од развод може да имаш ќар? Не?

Можеш, и те како можеш, само треба редовно да ги пратиш субвенције на Грују.  Повеќе

Нафтен развод со погрешен тајминг

Американскиот нафтен милијардер Херолд Хем пред некое време изјави дека е фер од разводот со него екс сопругата да добие една милијарда долари. Но, потоа цената на нафтата почна стрмоглаво да паѓа. Повеќе