таг: пиво

Келнерски кошмари

Точено пиво, радост за цела маса, кошмар за секој што треба да ја напои таа маса. Не секогаш тоа завршува лошо, ама не секогаш е и добро.
  Повеќе

Најмалиот отварач за пиво на светот
Пиење и книги
Пиј. Читај. Муабети.

На денот кога го оддржуваме деветото издание на „Јадење книги“ си велиме, да не згрешивме ние со хранава? Повеќе

Или математикава е погрешна, или ние требало да живееме 300 години

По ново, секоја дополнителна кригла пиво (од 0,5) ти го скратува животот за 15 минути. Дополнителна над колку? Над 5 пива неделно. Повеќе

1.200 ќебапи и 120 литри пиво за мајсторот кој дал кош од центар

Пред шест месеци, кошаркарскиот клуб Сплит организирал наградна игра - 1.000 ќебапи и 100 литри пиво за погоден кош од едниот на другиот крај на теренот и 500 ќебапи и 50 литри пиво за кош од центар. Како никој не погодил, наградата се зголемувала, па извесен Петар Гавранчиќ станал мајсторот кој дал кош и освоил 1.200 ќебапи и 120 литри пиво. Повеќе

Необичен начин на точење пиво на новиот стадион на Тотенхем

Тимот од северен Лондон уште пред неколку месеци го заврши новиот модерен стадион, но и натаму игра на „Вембли“ поради некои финеси пред отворањето на новата арена. Повеќе

Како може пиво да се пие на концерти а на фудбал не може?

Неколку англиски клубови се спремни да предложат бришење на забраната за продажба на пиво и други алкохолни пијалаци на стадионите. Оваа забрана во Англија важи добри 33 години. Повеќе

Зошто на Европа и снемува јаглерод-диоксид, и пиво

Како што континентот ги затвора фабриките за амонијак, така почнува да се појавува недостаток на јаглерод-диоксид, кој пак во својата индустриска употреба (а не како загадувач на околината) е неопходен, меѓу другото и за правење меури во пивото. Повеќе

Англичани ги сретнале руските хулигани од Марсеј и се частеле пиво

Неколку недели по почетокот на Светското првенство во Русија, многу луѓе се увериле дека во натписите на британските и американските медиуми за повторување на насилните сцени од страна на руските хулигани нема никаква вистина. Повеќе