таг: пилешко

Како Патрис Евра потпишал со Манчестер благодарение на пилешко месо

Еден од најдобрите француски леви бекови на сите времиња, Патрис Евра во вторник објави дека ја завршува својата богата фудбалска кариера, а неговото име е поврзано со многу дешавки. Повеќе

Мишелин оброк за 80 денари
Пилешко бурито

Бурито и Корона то су ❤❤ Повеќе

Не купувајте пилешки стекови со онакви, бели

На фотографијава имате три доста слични пилешки стека. Кој од нив би го купиле? Повеќе

Економија, сендвич со пилешко и пилешко

Минатата година еден лик на интернет (успешно) се обидува да направи седнвич со пилешко од нула. На крај за целиот овој подвиг му требаат 6 месеци и 1500 долари (сè правеше од нула, од одгледување правење брашно за лебот за сендвичот до сушење на морска вода за да добие сол). Истиот овој сендвич инаку се продава за околу 2 долари (стотина денари). Бонус, британска репортажа од 70-те, за генерацијата Американци што никогаш нема да го осетат вкусот на вистинско пилешко. Повеќе

Цената на евтиното пилешко
На стекот црн народ

Она што не го пишува на ниту една етикета на пилешко месо се некои клучни информации за условите во кои работат луѓето што помогнале месото да заврши во супермаркет или ресторан. На пример информација од типот дека работниците додека се во погон носат пелени. Повеќе

Домашно пилешко патé

Брзо, едноставно и вкусно! Повеќе

Ужасот на пилешкото месо
Тајниот свет на евтиното пилешко

Во Британија се колат 17 милиони птици неделно. Гардијан прави тајна истрага за хигиенските услови на фармите и фабриките за пилешко месо кои ги снабдуваат најголемите супер-маркети и ланци за брза храна во земјата - KFC, Теско, Алди, Асда. Целата работа ја снима. Видео

Престанете да го миете пилешкото

Така гласи најновата препорака наменета да се сопре ширењето на бактеријата која ја има во месото. Не затоа што пилешкото не треба да се мие туку затоа што ние тоа го правиме погрешно. Повеќе