таг: нова година

Букбокс предлози за новогодишни подароци

Значи, ова се предлози за овие работи да си ги купите себеси, на пријатели, колеги и роднини. Но истовремено се и сублиминални пораки за тоа што сакаме да ни се купи нам. Ви кажуваме со време, да си се организирате. Повеќе

За Нова година на гостување далечно 230 километри во трета лига

Додека секој „нормален“ човек на 1-ви јануари 2019 се излежувал сабајлечки, мамурен од прославата на Нова година претходната вечер, околу 8.000 верни навивачи на Сандерленд тргнале на далечно гостување во Блекпул каде прославија важна победа. Повеќе

Најубавите 100 гола во 2017

Во изминатите 365 дена се изнагледавме фантастичен фудбал но и маестрални голови за кои ќе се зборува од генерација на генерација. Повеќе

Наши луѓе во Нов Зеланд

Група досетливи Новозеланѓани изградиле мало островче во крајбрежните води за да ја избегнат забраната за пиење на јавни места. За идејата им честиташе и првиот полицаец во местото. Повеќе

Руска, кифлички и турнејата Четири скокалници
Vierschanzentournee

И покрај тоа што нашето поднебје нема претставници во овој спорт, ски скоковите се важен сегмент од Новогодишната традиција кај нас. Подненакво љубопитно ги гледаат и повозорасните и помладите,  а секој има и свој фаворит. Повеќе

Нова година низ светот
Корисен список новогодишни ветувања
Вуди Гатри

Дали може список кој содржи ставки од типот „менувај чорапи“ да биде водилка за Новата? Може, особено ако тоа е комбинирано со „читај добри книги“ и „одржувај ја машината на надежта“. И ако е напишан од Вуди Гатри.  Повеќе

„Долг пат кон дното“ од Ник Хорнби
Новогодишна Букбокс читанка

На многумина може да им се чини дека читање роман за луѓе што планираат самоубиство на Нова година и не е баш највеселиот начин да се дочека истата. Но кога е во прашање Хорнби, подобар начин и нема. Повеќе

Природна или вештачка елка за Нова година?
Ако уште не сте накитиле

Новогодишните и божиќните празници се на праг (во поголемиот дел од светот редоследот им е обратен). Едно од нивните најпрепознатливи обележја е елката. Иако главно се користи како украс за домот, има ли нешто поврзано со неа за што би требало да размислиме подлабоко? На пример, како стои од еколошка гледна точка? Што со елките после празниците? Повеќе