таг: јапонија

Од сè што можеше да ѝ снема, на Јапонија ѝ снемаа телефонски броеви

Моментлно Јапонците користат телефонски броеви со 11 цифри, и овие би требало да се потрошат некаде до 2022 година. Повеќе

Ти и Јапонија го имате истиот проблем со дедовци возачи

Старите не сакаат да престанат да возат на стари години (70+) и тоа ти е. Повеќе

Мемоари од јапонско интернет кафе
Јапанологија: Ханко, персонален печат наместо потпис
Јапонци знаат и подобро да штрајкуваат од нас
Професорите чиј фетиш е посебен вид креда

Да користиш табла и креда во ера на дигитални образовни пронајдоци, во форма на таблети, пауер-појнтови и други тракатанци, звучи во најмала рака необично, дури и богохулно. Уште понеобично е ако имаш омилен бренд креда, и те фаќа паника да не го снема. Повеќе

Знаете ли за најјапонскиот клуб во Европа

Јапонските фудбалери одамна станаа важен дел од европскиот фудбал, а германската Бундеслига отиде чекор понапред и ја зграби азиската популарност. Ниту еден клуб нема поголем азиски шмек од Фортуна Дизелдорф. Повеќе

И Марсеј направи утка со знамињата, па ја навреди Кина

Фудбалскиот клуб Марсеј утрово преку социјалните мрежи му честитал 29-ти роденден на бекот Хироки Сакаи, само што наместо стандардното јапонско знаме, го ставиле јапонското империјално знаме (1867 - 1945) користено во Втората Светска војна. Со ваквиот потег ги навредиле Кина и двете Кореи. Повеќе

Луѓе почнаа да се враќаат во Фукушима, во Македонија уште не

Осум години по нуклеарната катастрофа во Фукушима, која по мерењата е на ниво на онаа во Чернобил, луѓе почнаа да се враќаат во градот во чија близина беше сместена нуклеарната централа. Повеќе