таг: родители

Како да го збеснеш сопственото дете во 1 потег

Еден од непогрешивите начини е - дај му да нацрта нешто што ќе го истетовираш на себе. Што ќе речат некои искусни родители „оди па кажи му после дека мора да јаде боранија“. Повеќе

Ќотекот е излезен од јазикот

Ако им спомнете тепање на децата, повеќето родители од прва ќе ви речат дека се против физичко казнување. Но, ако им понудите некоја поблага терминолошка алтернатива (на пример, плескање по газето), нивната педагошка палета веќе станува „поинклузивна“. Повеќе

Децата летоска треба да се досаѓаат

Постојат бројни активности со кои на детето може да се пополни празнотијата на летните распусти за да не му биде здодевно. Но, ако не му дадете шанса да му е досадно, кога тоа ќе открие што всушност сака?   Повеќе

Табуто на родителите што се пишман што имаат деца

Денот кога Викторија Елдер го раѓа своето дете, во истиот момент кога ѝ го ставаат бебето во раце таа „чувствувала и сè уште чувствува дека направи грешка“. Важната дистинкција е дека таа ја сака ќерка си, ама сепак мисли дека направила грешка. Повеќе

Без (алтернативен) срам и (природно) перде

Татко од Канада кој беше осуден затоа што го убил синот лечејќи го неговиот менингитис со бабини деветини, продолжува со семејниот бизнис за продавање "природни суплементи кои се вистинска алтернатива на фармацевтските производи". Повеќе

Главната разлика меѓу родители и луѓе што немаат деца

Има нешто што исчезна кога станав мајка, и не можам да го вратам. Сѐ уште понекогаш жалам по тоа, речиси секогаш - иронично - кога сум сама: јас го изгубив времето. Повеќе

Паметни на мајка

Детето е два пати поверојатно да ја наследи интелигенцијата од својата мајка отколку од таткото, и нема тука амандмани туку е чиста наука: интелигенцијата е поврзана со хромозомот Икс, а него мајката го има два пати повеќе отколку таткото (жените се XX, а мажите XY). Повеќе

Бескрупулозно искрен Инстаграм за родители

Профилот е Average Parent Problems (@averageparentproblems) и во зависност до кај сте на тема деца може да ви изгледа како "Денот на мрморецот," "Пророштво кое неизбежно ќе се оствари" и "Цела среќа што во мое време немаше Инстаграм". Повеќе

Престанете да се трудите да им го направите детството 'магично'

Да можеа нашите баби и прабаби видат каков притисок сами си создаваат модерните мајки, ќе мислеа дека полуделе. Од кога да се биде добра мајка значи да трошиш денови и денови смислувајќи слободни активности на децата и да мозгаш како да им понудиш волшебни мигови? "Детството само по себе е магично, олабавете", порачува една мајка. Повеќе