таг: кокаин

Нарко-дилери не можат да го навјасаат Лондон со кокаин

Математиките се дека дневно Лондон троши повеќе кокаин од Барселона и Амстердам и Берлин, заедно, а тоа е многу. Повеќе

Кога кокаинот знае да спаси живот

Екипа нарко-шверцери имаат бродолом сред Пацификот во вода стандардно преполна ајкули, и приказнава стига до јавност само затоа што биле преполни со кокаин. Повеќе

Како изгледаат 4,5 тони кокаин спакуван во торби

Дрогата што деновиве беше откриена во бродски контејнер на пристаништето во Хамбург. Вредноста на пратката се проценува на 1 милијарда евра, и е спакувана во вкупно 211 торби. Повеќе

Најдобриот документарец за Марадона после кој ретко кој може да се соземе

Режисерот на оваа документарка цели 10 години собирал видео-материјали од сите страни на светот. Правел сложувалка која на крајот даде еден преубав филм со тажен крај. Диегито може да се доживее најдобро преку овој документарец. Повеќе

1 милијарда долари бело заврши во полициски склад

По рекордна заплена на пристаништето во Филаделфија, американските власти станаа сопственици на кокаин во вредност од над 1 милијарда долари. Повеќе

Во каменот е белото

Шпанската полиција уапси 11 луѓе и заплени 188 тони камен, па дури со повеќечасовна интервенција од токмаци имаше за што истите овие да ги задржи. Повеќе

„Белото“ во културата: од Фројд до Аца Лукас

26.2, попознат како роденденот на Џони Кеш, ќе гo поминеме во пригодни активности. Не дека други денови не му ги слушаме песните во кои се мешаат само навидум некомпатибилни теми: Бог, убиства, љубов, дроги. А последнава е со долга историја во уметноста. Повеќе

Дилер на два тона кокаин уловен на сол

Во најголемата заплена во последниве 25 години во Италија паднаа 2 тона кокаин, додека во Шпанија падна човекот што не ги дочека овие 2 тона. Повеќе

Нашмркана генерација лицемери

Иако трговијата со кокаин уништува и разорува животи на глобално ниво, користењето на дрогата меѓу „општествено ангажирани“ млади е повисока од кога и да е. Повеќе