таг: фејсбук

Фејсбук знае повеќе за тебе отколку ЦИА

На Фејсбук, Твитер и Јутјуб им е неопходно твоето внимание за да ги соберат твоите најинтимни податоци, кои потоа ќе ги продадат за што е можно повеќе реклами од што ќе да заработат што е можно повеќе пари. И тоа е кошмарно добро. Кошмарно за тебе, добро за нив. Повеќе

„The Great Hack“ документарецот на Нетфликс за Фејсбук и твојата приватност
Фејсбук како глобална платформа за борби со кучиња

Помошта што организаторите на вакви настани ја добиваат од Фејсбук не се однесува само на промоција на борбите, туку и на развивање на цела мрежа за безкрупулозна трговија со кученца. Повеќе

Фејсбук треба да биде казнет 30 милијарди долари за да ја сфати пораката

Како што САД се подготвуваа да го казнат Фејсбук со 3 до 5 милијарди долари за нарушување на приватноста, така се рашири веста дека компанијата веќе има ставено на страна 3 до 5 милијарди долари наменети исклучиво за казната. Дел од размислувањата се дека уште една нула во казната многу ќе заврши работа, бидејќи сегашната сума ништо нема да смени. Повеќе

Фејсбук плаќа 20 милиони долари годишно за лично обезбедување на Закерберг

Она што Фејсбук радо го кажува е дека Закерберг добива годишна плата од 1 долар. Она што Фејсбук го кажува затоа што со закон е обврзан да го направи тоа е дека плаќа 20 милиони долари за личното обезбедување на Закерберг. Повеќе

Зошто основачите на Инстаграм си дадоа отказ во Фејсбук?

Вајард деновиве објавија репортажа од 12.000 зборови за изминатите година и пол во Фејсбук, за која е разговарано со 65 сегашни и поранешни вработени. Сосема споредно, од репортажата може да се направи и тајмлајн за заминувањето на луѓето кои го создадоа Инстаграм, Кевин Систром и Мајк Крајгер, од Фејсбук. Повеќе

Политичари почнаа да бегаат од Фејсбук

Американска демократска конгресменка во знак на подигање свесност околу проблемите за менталното здравје од користењето социјални мрежи решава целосно да се откаже од користење Фејсбук. Повеќе

Водич за откажување од Фејсбук
Фејсбук е закана за економијата, здравјето и демократијата

Пред некое време Фејсбук потсети дека полни 15 години, а луѓето што го користат од почеток се потсетија дека за ова време минаа цела лепеза на чувства кон социјалната мрежа од првичната затресканост во нејзе до сегашната омраза и презир за нејзината штетност. Повеќе