таг: вакцини

Прав анти-ваксер не си го вакцинира ни кучето, ваистину не си го вакцинира

Една од дилемите која одамна мачи околу анти-ваксерите е: како не си го вакцинираш роденото дете, а си го вакцинираш кучето? А, кој ќе ти реши ваква дилема, ако не анти-ваксер. Повеќе

2.500 евра казна за вас прекрасни анти-ваксери

Казна од 2.500 евра за сите родители кои нема да си го вакцинираат детето е предвидена во новиот предлог закон на германскиот министер за здравје. Повеќе

Анти-ваксерска карма

Висок италијански функционер на владејачката Лига со години корне од пропагирање против задолжителното вакцинирање против сипаници, а минатата влада ја нарекуваше „сталинистичка“ затоа што терала задолжително вакцинирање. Што мислите од која болест моментално е заразен? Повеќе

Француски извоз на сипаници како во добрите колонизаторски времиња

Француско семејство оди на годишен одмор на Костарика и тоа во состав татко, мајка, деца и сипаници. До тогаш Костарика тера серија без ниту еден случај на сипаници од 2014. Повеќе

Деца лоших родитеља

Тинејџери израснати со анти-ваксер родители стравувајќи од сите можни заболувања почнаа по интернет форуми да бараат помош како тајно да се вакцинираат, објавува Салун. Повеќе

Нова книга која покажува дека отсекогаш имало отпор кон вакцините

„Помеѓу надеж и страв“ е веројатно најдобриот наслов за книга која се однесува на вакцините. Нејзиниот автор се осврнува на историјата на анти-ваксерското движење, истовремено истражувајќи ја и историјата на човечкиот имунитет. Повеќе

Рекорден успех на анти-ваксерите

Светската здравствена организација побара од европските земји да се узобилат и да преземат соодветни мерки бидејќи бројот на заболени од мали сипаници на континентот бележи рекордни цифри. Водат Украина и Србија. Повеќе

Сипаници во Европа, трагедија што не може да биде прифатена

Европа минатата година има 21.000 случаи на сипаници, што е речиси четири пати повеќе отколку во 2016, објавува Светската здравствена организација. Повеќе

Ај уште еднаш да пробаме

По сите оние доктори, студии, мета-студии, мета-мета-студии, статистики, детална анализа на секоја поединечна состојка и сè што е човечки возможно да се направи, се добива впечаток дека на противниците на вакцини, поважно и од самото недавање вакцини на своите деца, им е да не бидат разубедени. Ама, ај уште еднаш да пробаме. Повеќе