таг: автомобили

Чудесии од Женева мотор шоу 2019
Не постои нешто што може да е гума за сите сезони

Лето и вака и така ќе се пројде, дури и без да стапнеш во кола, проблемот е кога ќе дојде есен / зима а ти уште си опремен со заблудата наречена гуми за сите сезони. За да ви е појасно што збориме, споредба на два идентични автомобила, еден со зимски еден со гуми за сите сезони, и нивното однесување на хокеарско игралиште. Гледај и слушај. Повеќе

Каде одат тоа колите, а и ние со нив?

За 30 години ќе има 85% помалку автомобили отколку што има денес. Ама затоа бројот на часови поминати во автомобил ќе биде 400% поголем. Како тоа? Помислете каде во овој момент се наоѓа вашата кола. Чмае некаде паркирана. Зошто? Затоа што нема кој да ја вози. Тука сме. Повеќе

Старо вс. ново: безбедност на возила
Водич низ кинески марки на коли
Сингапур го замрзнува бројот на автомобили
Кој купил кола, купил

Малата островска град-држава во југоисточна Азија процени дека не може до бескрај да одзема земјиште за изградба на улици и патишта па реши од февруари да го замрзне бројот на автомобили кои циркулираат наоколу. Повеќе

Зошто не треба цела година да возиш зимски гуми
Добро радио автомобилски врати отвора

Во милиони коли од марки како Фолскваген, Ауди, Сеат или Шкода што се продадени последниве 20 години може лесно да се влезе со помош на стар радиокасетофон. Фолскваген признава дека имаат проблем.  Повеќе

Како автомобилите ја создадоа полициската држава
Историјата на "Ме сопреа џандари, мамата"

Teшко да има поинтересно сопирање од првото кое е забележaно во историјата на САД, кога полицаецот Вилијам Вест го сопира ( и го апси!) Улис С. Грант, на улица број 13 во Вашингтон, 1872 година. Пазете ова: Вест е црнец а Грант е тогаш актуелниот претседател на САД. Повеќе