таг: апликација

Жителите на Амстердам може да си добијат парче од историјата на градот
Решение за несакани споменици?

Пред некое време пишувавме за тоа дека музеј во Амстердам ќе престане да го користи терминот „холандско златно доба“. Но сега градот оди чекор понатаму во соочувањето и раздавањето на своето минато. Повеќе

Цртежи направени со трчање (+aпдејт)

Лени Моган ја претвора својата трчачка патека во слики, одбирајќи патишта кои кога ќе се видат на мапа даваат разни облици. Повеќе

Сте за летување на Остров на идеите?

Сè што треба да направите за следното лето е да аплицирате кај сопственикот со своја креативна идеја. А тој ќе одлучи дали таа заслужува една недела на ваков остров.  Повеќе

Нов проект на Стивен Содеберг: интерактивна мини-серија во форма на апликација

„Мозаик“ е минисерија во траење од повеќе од седум часа, во која гледачите имаат можност да бираат по кој редослед ќе го следат дејството, односно кои ликови ќе им бидат „главни“. Сценариото има повеќе од 500 страници, било развивано по дефинирањето на главниот костур на приказната, и тоа со години. Повеќе

Кога е најдобро да одиш на мочање во тек на филм?
Koнечно корисна апликација

Апликацијата се вика RunPee, и служи да сигнализира кога почнува досаден дел од филмот којшто го гледате, за ако одите до ве-це да не пропуштите ништо значајно. Повеќе

Aпликација за пишување раскази во форма на текстуални пораки

Најдобрата љубовна проза која ќе ја прочитате оваа година можеби нема да биде поместена помеѓу корици од книга, туку ќе биде составена од - муабети на чет. Повеќе

Вашата нова шивачка се вика Гугл

Едно време беа Бурди, бележења со сапунче и шпенадли со топчиња во различни бои. Сега на ред е апликација што една недела ќе собира податоци за вас за на крај да ви го понуди идеалниот дизајн на она што треба да го облечете. Повеќе

Шах со случајни фигури
Деконструкцијата како креација

Што ако во еден строго поставен систем смениш само еден негов елемент и така му ја пореметиш рамнотежата? Од тој навидум разурнувачки чин одеднаш се раѓа нов свет, и нова убавина.  Повеќе

Три зборови што ја одредуваат вашата локација
Место координати и бројки

Непрецизното адресирање е причина за непристигнување на пратки во 75% од светот (што е повеќе од 135 држави). Голем број луѓе така стануваат „невидливи" и тие, затоа што живеат некаде кадешто нема официјална улица, населба или општина, не можат да добијат известувања или помош. Eдна британска фирма има решение. Повеќе