таг: работа

Работата беше пат до подобар живот. Некогаш. Веќе не.

Вработување кое обезбедува раст на стандардот на живеење веќе е минато, денес патот до богатството води низ недвижности и пензија. Повеќе

Истрага на место на мемето

Една од оние стандардно сеприсутни мудрости на интернет, која веројатно ниту еден мотивациски говорник што држи до себе ја нема прескоканто да ја стави во својата пауер-поинт презентација, порачува - не работи напорно, работи интелигентно. Човек седнал да се позанимава малку со пораката и како таа учи на лажење и измама. Повеќе

Проблемот со „океан“ канцеларија и како да го решиш

Демонтирањето на коцката и воведувањето на отворената „океан“ канцеларија беше доживеана како момент на глобално копоративно просветлување, решение кое конечно ќе ги зближи рамнодушно несреќните канцелариски работнички сили и ќе донесе радост, креативност и  (веројатно најважно) полетност во исполнувањето на работните задачи. По доволно години искуство во отворени канцеларии, излезе дека баш и не е така. Повеќе

Како Данци стигнуваат до работа или училиште

Математиката е за Копенхаген, без ограничување на сезони или професии. Повеќе

Прозорци за вас прекрасни вработени

До сега се знаеше дека обемните количини на дневна светлина се корисни за продуктивноста на работа, сега се знае дека недостатокот на светлина на работно место може да оглупавува. Повеќе

Канцелариски дронови против преработени Јапонци

Затоа што не се разбираат од збор дека не треба да работат прекувремено, јапонска компанија одлучи да почне да користи дронови за да ги брка своите вработени од канцеларија по завршување на работното време. Повеќе

Марионка, личи на уморна

Иако капнати од работа, Јапонките не се откажуваат од бракот и идејата еден ден да најдат маж и да засноваат семејство. Проблемот е што капнати од работа, уморни се да го бараат. Повеќе

Не сме нешто работници, ама можеме да погледнеме

Технички штракање на тастатура е мануелна работа, практично, да не се лажеме, не е, ама па за тоа знаеме да најдеме луѓе што стварно го вадат лебот со раце и се совршено вешти во тоа. Повеќе

До дискус-хернијата и по нејзе

Од сите прашања што нè мачат околу клипов сакаме да почнеме со овие три: Што толку имате против користење количка? Замисли во живот да те бива само за една работа и ова да е тоа? Ракавици, маска, сандали барем, било што? Повеќе