таг: Епл

Епл извади нови тркалца за да види до кај може да тера

Почетната цена на новиот Мак про на Епл е 6.000 долари, а крајната, ако запнеш, може да стигне до 53.000 долари. И ова е познато, и горе доле разбирливо, имајќи го предвид квалитетот на компонентите и што сè ќе ставиш. Она што не беше познато е дека новиот Мак про ќе има и тркалца, и колку ќе чинат овие тркалца. Повеќе

Зошто Епл е толку скап?

Затоа што им се може? Затоа што уште ги купувате? Затоа што е поквалитетен? Затоа што се алчна корпорација што гледа да направи што е можно повеќе пари? Затоа што е полесен за користење од сите други? Затоа што е поквалитетен? Затоа што и Гучи не нуди ништо повеќе па лупа цени? Затоа што имаш премногу пари па не ни размислуваш околу цената? Заради сите овие работи заедно? Повеќе

Русин откри катастрофален баг (како за кого) на Ајфон
Внимателно со Ајфоните

Заради пропуст кој до сега беше превиден (намерно или не) од глобалната технолошка заедница, Епл ќе заврши на суд во Москва. Повеќе

Новите Ајфони и што сè друго вчера извади Епл, во неколку минути
И на Епл му се мили туѓи пари

Што прави Епл со залихата од над 200 милијарди долари во кеш? Ништо, позајмува нови 7 милијарди долари. Повеќе

Виндоус најде човек што се вика Мек Бук

Единствената причина зошто Виндоус би имал потреба од човек со вакво име може да биде само маректингшка, и баш така е и употребен дечкото. Повеќе

Што би можел Епл да купи со купчето кеш што го чува
Џони Ајв, човекот што го дизајнираше Ајфонот, даде отказ во Епл

Моментално Епл, со сите свои илјадници вработени, нема позначаен вработен кој би можел да ја напушти компанијата од Џони Ајв. Инаку, разделувањето не е толку трагично како што на прва може да изгледа. Повеќе

Ова функционира и со држачот на Епл од 1.000 долари

Мал вовед за тие што пропуштија. Епл имаат нов ултра добар монитор по цена од 5.000 долари. Е, тој монитор од 5.000 долари не доаѓа со постоље / држач, тоа се купува дополнително, за дополнителни 1.000 долари. (Бонус на ова е што сите цени на Епл во Европа во најдобар случај се исти само наместо долар, завршуваат со евро.) Повеќе