таг: богати

А зошто данок од 70% за богаташи да не е разумен?

Откако тазе демократската конгресменка Александриа Окасио-Кортез предложи данок од 70% за оние со богатство на 10 милиони долари, народ се побуни како на сите да им фалат 100 долари до 10 милиони. Повеќе

Најдобра фора за нега на кожата е да бидеш богат

Многу важно во овој третман кој се препорачува да трае цел живот е парите да не ги триеш директно на лице. Повеќе

Магла, огледала и конгресни сослушувања

Во речиси исто време кога комплетна американска јавност (и вакви и такви) беше залепена пред каков екран и да им е достапен и го гледаше сослушувањето на кандидатот на Трамп за Врховен судија, Брет Кавано, во американскиот претставнички дома беа изгласани даночни олеснувања за најбогатите Американци во износ од 3100 милијарди долари. Повеќе

Митот за 99%
Новата американска аристократија

Што се однесува на поделбата на богатството општиот впечаток и уверување меѓу Американците е дека државата е поделена меѓу 1% кој поседува значителен дел од парите во земјата, и 99-те проценти или „луѓето“. Иако не го спори ова, Метју Стјуарт од Атлантик лицитира околу процентите. Повеќе

Колку пари ти требаат за да си богат во Америка?

По некое ново редефинирање значителен број луѓе не мислат само на пари, за кои некоја почетна разумна граница е неколку милиони долари, кога зборуваат за богатство. Повеќе

2017 - одлична година за богатите

Всушност, за богатите никогаш нема лоша година, но, 2017 година се покажа како особено „бериќетна“. А платите на работниците тлеат. Повеќе

На богаташите им е многу, ама многу непријатно што се богати

Истражувајќи за својата книга Неспокојот од изобилието, авторката Рејчел Шерман открива дека на богатите им е непријатно од тоа што се богати, или барем им е непријатно да бидат етикетирани како "богати". Притоа да нема заблуда дека заради незгодното овие луѓе планираат да се отарасат од парите или да ги праќаат децата во државни училишта. Повеќе

Кога богатите деца одат во шопинг
Америка е за богати. Точка.

Мнозинството Американци се свесни за огромниот јаз во приходите но веруваат дека самите се наоѓаат на подобрата страна од кањонот. А грешат. Повеќе