„Знам пријател кој по грешка ги изел и три дена халуцинираше,“ и „мислиш дека одиш право а одеднаш паѓаш на страна,“ се дел од искуствата од јадењето на оваа печурка што локалците ги споделуваат со Си-ен-ен.
Минатата година Ботаничкото друштво на Јунан, провинцијата во која расте печурката, во списокот на отровни печурки од провинцијата ја додаде и сортата што и била послужена на Јелен, џијан шу чинг. Ваквото категоризирање предизвикало дебата дали оваа печурка треба и понатаму да биде служена во локалните ресторани.
Стравовите на ботаничарите биле засенети од популарноста на јадењето од овие печурки, па тие и понатаму продолжуваат да се служи во Јунан и низ Кина. Наводно, ако целосно ги свариш, им ги вадиш сите халуциногени својства.
По посетата на ресторанот, Јелен има средба со кинескиот колега Хе Лифен, кога и се случува сега неславното клањање.