таг: Олимпијада 2012

Отворањето на Олимпијадата во Лондон, моментот што ја уништи деценијата за Британците

Само што не сме катапултирани низ разлабавениот сфинктер на 2010-те, а искрено и ова чекање е вишок. Ова беше ужасна деценија, полна со гнев и катастрофи на секој чекор. Но, каде точно 2010-те тргнаа на лошо? Повеќе

Тимот на САД на ОИ 2012 не беше фер

Во минатото, составот на САД за Олимписките Игри бил претежно од аматерски играчи, но со промената на правилото од ФИБА во 1989. година тие можеа да викаат и НБА играчи. Првиот таков тим е „Дрим Тимот“ кој го освои златото во 1992. година. Она што го правеа пред 4 години во Лондон едноставно беше Ол Стар натпревар. Повеќе

Олимписки прасиња

Дел од Олимпијците, и тоа најслабите и најдобро градените што ќе ги видите на Игрите, на еден оброк јадат веројатно повеќе отколку едно африканско село. Повеќе

Олимпискиот зијан

Барселона е единствениот град домаќин на Олимпијада во последниве децении кој има видено каков таков долгорочен економски ќар од организацијата. Другото се е зијан. Повеќе

И Олимпијадата е на плејбек

Добар дел од тоа што го слушате на преносот од Олимпијадата всушност никогаш не се ни случило. Повеќе

Нема "странска" кујна за Кинезите

Целата храна што кинеските атлетичари ќе ја јадат во Лондон ќе биде донесена од Кина, и за цело време спортистите нема да смеат да пробаат ништо друго. Повеќе

Сардисале лондонскиот стадион

Атмосферата е вжештена, елитните единици веќе ги зафатија своите места а забележано е нивно прегрупирање во деловите околу стадионот во Страдфорд и Олимпиското село. Сексуалните игри можат да започнат. Повеќе

Една е мајка

Внимателно со клипов бидејќи до крајот на видеото нешто може да ви скокне од тастатура и да ве удри директно во око, па да почнете да солзите. Или некој баш тогаш да фати да чисти кромид. Или некоја мушичка да ви влезе во око. Повеќе

БиБиСи со најголема репрезентација на ЛОИ 2012?

На Олимпијадата во Лондон, комплетниот британски олимписки тим ќе има околу 550 спортисти. Во исто време, на истата Олимпијада, БиБиСи ќе донесе 765 лица. Повеќе