таг: фотографија

Колодиум во движење: изложба на Сашо Алушевски

„Изложба“ веројатно и не е најсјајниот опис на она што треба да се случи во четврток, 5.12 во 20 часот во кино Култура. Креативна соработка помеѓу балерина и фотограф чија специјалност е посебна, тн. колодиумска техника, резултира со слики кои делуваат како пораки од оностраното. Повеќе

Хакови за фотографи со добар апарат, ама не и многу пари
Улична фотографија од секоја година од кога постои фотографијата
Има ли расизам во фотографијата на Иниеста?

Еден од најголемите виртуози со топката во последните неколку децении неочекувано западнал во скандал: Иниеста го обвинуваат за расизам на фотографија која што ја објавил на Инстаграм и Твитер. Повеќе

Музичарот кој фотографира заборавени пијана

Дебиси некогаш изјавил дека музиката е „тишина помеѓу нотите“. Но Роман Тиери се обидува таа тишина да не стане заглушувачка. Веќе десет години е во потрага по заборавени клавири покриени со прашина, кои ги минуваат своите последни денови во осама. Повеќе

Кога Азар со браќата навивал за Франција

Една фотографија од еден летен одмор во детството на најдобриот фудбалер на Белгија, го покажува него и неговите браќа кои станаа исто фудбалери, со дресови од следниот противник на Светското првенство. Повеќе

Друга слика, друга приказна

Фотографијата по која ќе се памти последниот Г7 самит е сцена која речиси е невозможно да ја наместиш, а во која Трамп наликува карано на мало дете. Само еден кадар подоцна целата приказна се менува. Повеќе

Водич за професионална фотографија

1. Најди што точно сакаш да фотографираш, и држи се до тоа. Повеќе

Преварантот што се сликаше со играчите на Манчестер во Минхен

Понекогаш редарите и обезбедувањето се толку неспретни што секоја будала која ќе скрои добар план може да ги изненади и да се појави на теренот кој го гледаат милијарди луѓе. Повеќе