таг: аудио

Инсталација која (буквално) овозможува прекуграничен дијалог

Ја замисливме поставена на тромеѓе Македонија-Грција-Бугарија: светлосни снопови го параат небото, луѓе се спојуваат преку космички аудио канал, и по првите срдечни поздрави за да им се направи атер на организаторите, почнуваат кошкањата. А можеби и сосема обратно - се врти на песна и на виртуелно споделена пијачка, додека рефлекторите формираат срциња на небото. Повеќе

Порно. Аудио порно.
Пред да стане писател Ден Браун бил поп пејач (и напишал песна за телефонски секс)

Непосредно по дипломирањето, авторот на „Кодот на да Винчи“ почнал музичка кариера - само тој и синтисајзерот. Од тој период останале неколку интересни, а ретко спомнувани дела. Додуша, не е ни чудо зошто не се фали со нив. Повеќе

Професорот кој ги претвора научните истражувања во хип-хоп

„Информациите не се само за елитата“, вели професор кој се обидува да ги информира и оние вон универзитетските ѕидини за она што се случува во нив. Повеќе

Швајцарци со аудио ќе подобруваат квалитет на кашкавал
Зошто спортот дома звучи подобро
Нова книга со до сега необјавувана поезија на Лу Рид
„Ние сме очајни луѓе“

Книгата се вика „Дали на ангелите им треба потстрижување?“, а стиховите во неа се однесуваат на прашања поврзани со нацијата, сексот и вискито. Напишана е во 1970, откако Рид го напушти „Велвет андерграунд“. Повеќе

Дилан конечно го одржа говорот по повод добивањето на Нобеловата
Дефиниција на „терсене“

Од октомври 2016 па наваму Нобеловиот комитет сигурно сто пати зажали што му ја додели престижната награда на човек што прави сè за да им покаже на тоа Швеѓаните дека ич не му чуе за ваквите почести, ама на еден џентлменски начин, како што и доликува на „стара коска“. И да им ги земе парите. Повеќе

Автобиографија на Брајан Кранстон од „Брејкинг бед“

Најавенa уште во 2014, „Живот во делови“ е хроника на ликот и делото на човекот кого најдобро го познаваме по улогата на Волтер Вајт. Повеќе