Медитеранска кујна

Медитеранско полнето пилешко

Пилешко месо полнето со фета сирење, пиперки и маслинки.

Време на подготовка:
30 мин.

Време на готвење:
60 мин.

Вкупно време:
1 ч. 30 мин.

Порции

4 лица

Состојки

  • 4 парчиња пилешки гради
  • 1 црвена пиперка голема
  • 30 гр. фета сирење издробено
  • 1 лажица маслинки без семки, ситно сецкани
  • 1/2 лажица босилек ситно сецкан
  • сол и бибер

Подготовка

Испечете ја пиперката и излупете ја. Исецкајте ја на ситни парчиња. Загрејте ја рерната на 200 степени. Помешајте ги сирењето, пиперката, маслинките и босилекот. Направете џеб во секое парче пилешко и наполнете гo со филот. Зацврстете со чепкалки. Зачинете го пилешкото со сол и бибер и посипете малку масло. Ставете го пилешкото во плех и печете околу 1 час (по 30тина минути на секоја страна). Послужете со зеленчук по желба.

15 ноември 2012 - 07:00