таг: училиште

Екстерно на британски начин

Исламистичко училиште во Велика Британија добило негативна оценка од надлежниот образовен инспекторат откако во ненејавена посета и тестирање установиле дека учениците не знаат ниту која е премиерка на земјата ниту која е Хилари Клинтон. Повеќе

Училиште без училници

Организацијата се вика Витра, а своите училишта ги опишува како "места за среќавање со позитивна и отворена атмосфера," кога на ова ќе додадеш дека се од Шведска, ситуацијата од насловот станува пологична. Повеќе

Школскиот ден треба да почне подоцна

Будењето деца за на школо зимно време (во погрешната временска зона во која упорно остануваме) личи на будење јадни фабрички работници. Данокот го плаќа нивното здравје и образовниот успех. Америка мисли да поместува. Повеќе

Шалом и мерхаба

Во Израел сосема сериозно се разгледува предлогот да се учи арапски јазик уште од прво одделение. До вчера незамисливо, вавиот предлог доаѓа од редовите на десничарската и националистичка Ликуд. Повеќе

Долга е раката на младите

За разлика од македонските млади кои на автентичен и решителен начин успеаа да ја направат првата сериозна пукнатина во непопустливиот однос на власта, дел од американската младина мака мачи да вметне една реченица во регулативата која се однесува на нив. Повеќе

Деца, не се радувајте пред време

Во пионерската лига на Канзас во САД, за третото место играа Рајли Кантри Фалконс (бели дресови) и Рок Крик Мустангс (црни дресови). Фалконите го сочуваа водството од еден поен предност, иако на секунда пред крајот не изгледаше така. Повеќе

Моите ученици не знаат да разговараат

Професор од средно училиште ја споделува приказната како ги фрапирал учениците кога им најавил дека ќе почнат да учат да разговараат. Повеќе

100 години женска супериорност во училницата

Како машки што уште сте на училиште (основно и средно) задачата на вашите родители е до изнемоштеност да ви кажуваат дека на вашата сестра / братучетка / сосетка сите и се 5-ки на училиште. Ваша задача е храбро да ги издржите овие напади и да им кажете дека ситуацијата од секогаш е таква. Повеќе

Училишни фотографии на познатите писатели
Ретро

Школските клупи само што се наполнија, се одржуваат првите родителски состаноци, а децата полека сфаќаат дека целата работа со нивното образование ќе потрае, и тоа со години. Но низ тоа мачење морале да поминат и големи книжевни умови. Еве избор од нивните школски фотки. Повеќе