таг: туристи

Како Ел Салвадор стана безбеден колку Данска?

Не стана, ама има фора зошто американското министерство за надворешни работи тврди дека е тоа така. Повеќе

Рим ќе ја става во ред стоката туристичка, а и домашните

Откако забележаа дека туристите со години активно работат на тоа Рим да не биде „вечниот град“, властите на италијанската престолнина решија да воведат нови и построги правила за тоа кој, што и како може да прави додека е во градот. Повеќе

Може ли светот да се спаси од туристи?

Венеција само што не прскала против туристи, Мадрид воведува посебни правила за ограничување на Ербиенби, Тајланд го затвори островот од „Плажата“, кинеските власти почнаа со апели до своите граѓани да не ја резилат земјата како туристи. Повеќе

Четири туристички измами низ Европа

Суштината на секоја од измамите е: почнува бесплатно (ќе се потпишеш, ќе добиеш нешто гратис), завршува со тоа дека треба да дадеш пари. И ова функционира без разлика дали си во Рим, Прага или Париз. Повеќе

Зошто Ватикан стана забранет за кинеските туристи?

Редот по кој одат работите е: кинеските туристи излегуваат од земјата преку туристички агенции кои во основа се државни компании под контрола на властите. Овие последните одлучија дека нога на нивен турист веќе не стапнува во католичката престолнина. Повеќе

Каков давеж се тоа туристите

И после ќе кажат туристите се разуздани. Па зошто и не би биле на својот годишен одмор? Буката е неподнослива? Па од вашите локали, каде што ги дерете како мачки, трешти до небо и ден и ноќ. Мочаат насекаде? А не поставивте ниту едно јавно ВЦ. Плажите се валкани? Па треба секој ден да ги чистите. Повеќе

До туристите е

Фотограф решава да се расшета низ светов и да ги праша локалците што тие мислат околу туристите и како ги доживуваат. Наслoвот на фотосесијата е "Fucking Tourist", инспирација за насловот е еден локалец кој одбил да биде фотографиран, порачувајќи "еби се, не сакам да бидам на разгледница." Повеќе

Кинезите многу отидоа напред

Иако благодарејќи на вродениот талент суверено владееме со шведските маси во туристичката околина на земјава и бевме кошмар за секој што ќе се прелаже да стави "ол-инклузив" во својата понуда, од далечниот исток доаѓа сериозна закана за нашата доминација во форма на - кинески туристи. Повеќе

Туристички патувања, очекување vs. реалност

Или, глупи туристи што не ме оставаат на раат да бидат турист. Повеќе