таг: реклами

Тутунската индустрија ќе потроши милиони долари на реклами против себе

Во драматичен пресврт на досегашната пракса, производителите на цигари добија судска наредба да почнат да се рекламираат на телевизија и весници. Во уште подраматичен пресврт за самите производители, рекламите што ќе ги плаќаат треба да објаснуваат како тутунската индустрија лажела за штетноста од пушењето цигари. Повеќе

Адидас креаторс
Цело е кога има цемент
Крвав епилог на македонска свадба
Како да (зло)употребиш систем

Книжарница во Далас се сетила како да натера луѓе да читаат класични романи - ја претворила нивната содржина во лажни вести. Како нашиов наслов на кој можеби кликнавте не очекувајќи го Чернодрински. Повеќе

Најдобрата реклама за Дукати, што не е реклама

Сцената со моторот од филмот Tron Legacy. Повеќе

Градски фото колажи
Човекот кој протестира против уличните реклами
Со наш скромен придонес

Џордан Сајлер не се смета себеси (толку) за уметник, колку за активист. Тој ги заменува билбордите и постерите од кои нè заплиснуваат реклами по автобуски постојки и други јавни површини со свои дела. Причина: рекламите визуелно нè трујат. Нудиме и наш скромен придонес кон неговата акција. Повеќе

Што значи добра фудбалска реклама

Некои земји за момент се обидоа да излезат од клишеата со рекламирање на спортски настани и манифестации и дојдоа до тотално необични идеи. Повеќе

Најк: Ни фали човек