таг: реклами

Бесрамното рекламирање брендови среде песни

Новото „продакт плејсмент", или прикриеното рекламирање кое до сега (не) го забележувавме по филмовите и сериите, сега се состои во вметнување на име или асоцијација на бренд во поп песни од познати изведувачи. Уште побетер: тие ретроактивно се вметнуваат и во постари видеа. Повеќе

Најдобрата реклама за 2014-та не постои

Изборот е на магазинот АдВик, победник е пивото Њукасл браун, дело е на агенцијата Дрога5 ама и покрај сето ова технички зборено најдобрата реклама за 2014-та не постои. Повеќе

Информирање за рекламирање

10 + 1 интересни работи што денес се случуваат во адвертајзинг светот (и кај нас) а не е лошо да се знаат. Повеќе

Кога сексот не продава

Жените воопшто не се заведени од сексуално набиените реклами, освен ако тие не промовираат некој сериозно скап производ. Повеќе

Шакира + јогурт = најгледаното околу Мундијалот

Немаме бројки кој е најгледан клип од мундијалот, ама затоа ЈуТјуб се преброи кои им најгледаните видеа со реклами поврзани со Светското. Излезе Шакира е појака од сите. Повеќе

Која е тази песен?

За разлика од бугарската режисерка која низ цел Балкан го бараш потеклото на една песна (кај нас Ој девојче, девојче), сајтов ги собира сите реклами (барем колку може) и ви кажува која е песната во рекламата. Повеќе

Што сè прават фудбалерите за пари

Големите спортски ѕвезди имаат огромни плати, но некои од нив заработуваат многу повеќе надвор од терените прифаќајќи секакви понуди за да рекламираат сè и сешто. Повеќе

Рекламирање базирано на тага

По години кога во маркетингот преовладуваат сите можни форми на комедија, одеднаш нешто се случува и истите тие што го превртуваа интернетот барајќи некоја нова реклама за да се здробат од смеење, се фаќаат самите себе како некоја реклама ги оставила сериозно емотивни. Почнува нова ера. Повеќе

Рекламите за Светско првенство

Најк нè остави без зборови со нивната извонредна реклама за Светското првенство во Бразил која руши рекорди по гледаност на Јутјуб, но не им е прв пат. И за претходните Мундијали тие имаа подготвено неверојатни реклами со најголемите ѕвезди, со исклучок на 2006-та кога подобри беа Адидас. Повеќе