таг: марк закерберг

Фејсбук плаќа 20 милиони долари годишно за лично обезбедување на Закерберг

Она што Фејсбук радо го кажува е дека Закерберг добива годишна плата од 1 долар. Она што Фејсбук го кажува затоа што со закон е обврзан да го направи тоа е дека плаќа 20 милиони долари за личното обезбедување на Закерберг. Повеќе

Зошто основачите на Инстаграм си дадоа отказ во Фејсбук?

Вајард деновиве објавија репортажа од 12.000 зборови за изминатите година и пол во Фејсбук, за која е разговарано со 65 сегашни и поранешни вработени. Сосема споредно, од репортажата може да се направи и тајмлајн за заминувањето на луѓето кои го создадоа Инстаграм, Кевин Систром и Мајк Крајгер, од Фејсбук. Повеќе

Човекот што продава камери за сечиј дом, изјави дека не сака да има камера во сечиј дом

Повторно кружејќи околу Фејсбук и приватноста на корисниците, Закерберг се напенали кога фати да објаснува дека постојаното пазење на корисниците на крај може да изгледа како Фејсбук да има камера во сечија дневна. Исто така, Фејсбук Портал за 199 долари. Повеќе

Закерберг пропуштил шанса да има сопствен Мекдоналдс наместо да се мачи со Фејсбук

Пред да запише колеџ, Марк Закерберг добива понуда од својот татко Едвард, да бира дали сака да оди на Харвард или сака да води сопствен Мекдоналдс по франшиза. Повеќе

Заблудата на Марк Закерберг за согласноста од корисниците

Според него корисниците сакаат реклами скроени за нив. Според корисниците, тоа не е точно. Повеќе

Гардијан го трола Закерберг за крај на годината

Да го прашаш Закерберг, тој сигурно годинава ќе ја памети по тоа што изгуби повеќе пари од кој и да друг милијардер. Да ги прашаш другите, тие сигурно ќе му ја паметат како годината кога јасно и гласно се разбра дека човекот ги шитка своите корисници за ќар, без да размислува на кого. Повеќе

Сè лошо што сте прочитале за Фејсбук е точно
Објавена запленетата кореспонденција од Фејсбук

Објавениот материјал има околу 250 страници, дел од кој обележан како „доверливо“, и меѓу другото содржи и интерни мејлови меѓу Закерберг и неговите вработени. Забелешката на Фејсбук е дека објавувањето било нефер и дека муабетите се извадени од контекст. Повеќе

На Закерберг почнаа да му се собираат

Четворица големи инвеститори во Фејсбук ги ставија своите потписи на заедничкиот акционерски предлог за менување на Марк Закерберг од водечката позиција на компанијата заради „лошо справување“ со скандалите. Повеќе

Марк Закерберг, најслабата точка во клучната компанија за интернетот

Закерберг е основач, ЦЕО и претседател на бордот на Фејсбук. Тој исто така го контролира мнозинството од акциите на компанијата со право на глас. Неговата моќ во компанијата е комплетна. Тој не може да биде отпуштен или дисциплиниран. Ако директорите од бордот се обидат да го отстранат, тој со своите акции едноставно може да ги надгласа и потоа да ги замени со попријателски настроени. Повеќе