таг: хуавеи

50х зумот на Хуавеи П30 про
Зошто Хуавеи е 5Г кошмарот на САД?

Повеќе работи се и аргументи кои (во теорија) држат, меѓутоа главно целата работа се сведува на тоа дека успехот на Хуавеи во создавањето на 5Г опрема е знак дека САД ја губат лидерската позиција во мобилниот интернет и „симболично означува дека економската супериорност на Кинезите ја минала точката од која нема враќање.“ Повеќе

Како Хуавеи стана мета за владата на САД

Во Канада (на барање на САД) е уапсена финансиската директорка на компанијата, во САД против компанијата се покренати кривични обвиненија, низ западниот свет 5Г технологијата на Хуавеи се корне од мобилната инфраструктура. Повеќе

Кинеската држава не може да го присили Хуавеи да остави заден влез во својата технологија

Додека американските технолошки компании пријавуваат проблеми со намалени приходи главно заради слабата продажба во Кина, кинески Хуавеи има проблем да стапне во САД исклучиво затоа што американската влада одлучи да забрани работење на компанијата на нејзината територија. Повеќе

Трудо го разреши канадскиот амбасадор во Кина затоа што зборел без дозвола

Амбасадорот Џон Меккалум е отпуштен затоа што без да добие дозвола проговорил во врска со апсењето на финансиската директорка на Хуавеи, Менг Венџу, на аеродром во Ванкувер. Повеќе

Хуавеи ја копира Европа, зграда по зграда

Кинезите веќе долги години имаат пракса да одберат европски град што ги бендисува на око, и да направат негова идентична функционална копија во Кина. Хуавеи целата работа ја крева на повисоко ниво, па новиот кампус во Кина го прави исклучиво со клонови на населби од европски градови. Повеќе

Кинезите тргнаа со воспитно апсење Канаѓани

Во мерка која никако не е одмазда за апсењето на директорката на Хуавеи на аеродром во Канада, Кина од апсењето на 1 декември до сега има приведено најмалку 13 канадски државјани. Повеќе

Германија нема да го забранува Хуавеи, затоа што нема потреба

Германските регулатори се скептични околу повиците за бојкотирање на кинески Хуавеи што доаѓаат од Западниот блок затоа што до сега не постојат никакви докази дека компанијата би можела да ја употреби својата опрема за шпионирање во корист на Пекинг, објавува Шпигел. Повеќе

Евтино е Кинез да влезе, ама чини богатство за да излезе

Два канадски телекоми ќе треба да платат 1 милијарда долари за да ја извадат телекомуникациската опремата на Хуавеи што ја имаат инсталирано во нивните 5Г мрежи доколку канадската влада комплетно забрани користење на технологија од кинеската компанија. Повеќе