таг: гугл

Ние сме вработени на Гугл, и Гугл мора да се откаже од Драгонфлај

Ако до сега Гугл ве следеше во свое име и за своја сметка, пребарувачот што го подготвуваат за да можат да влезат на кинески пазар, Драгонфлај, врз ова додава уште еден слој следење овој пат во име на кинеската влада. Вработени на Гугл имаат проблем со ова. Повеќе

Г-гробишта
Берлин го порази Гугл

Гугл беа запнати да отвораат кампус во Берлин, локалците беа запнати да си го зачуваат раатот и комшилукот. Деновиве Гугл одлучи дека ќе продолжи да бара смештај на друго место. Повеќе

Гугл ти даде пристап до твоите податоци
Што па Гугл има направено за нас?

Користејќи ги услугите на големите технолошки компании ние во реално време произведуваме дел од нивниот капитал. Правата на сопственост врз тоа - за сите нас, наместо само за дел од нас - треба да бидат основа за универзален основен приход. Повеќе

Кога ќе се отвори душа гугловска

Објавата на Гугл дека го затвора Плусот, беше фин повод за еден поранешен дизајнер на Гугл+ да се истури на Твитер се што му лежело на душа околу производот и компанијата во која работел. И тоа траеше неколку денови. Повеќе

Целосната „Made by Google 2018“ презентација
Сложни гиганти монопол градат

Гугл на еден од своите најзакоравени конкуренти по неброени основи, Епл, годинава ќе му исплати 9 милијарди долари, не од што мора туку од што сака. Повеќе

Создавањето на господарите на интернетот

Оригинална снимка од гаражата во која Гугл почнува со работа, од времето кога уште се во гаража. Повеќе