таг: ентони бордејн

Кога Бордејн беше во Романија
Се самоуби Ентони Бордејн
Во негова чест палиме скара

Човекот кој го шеташе светот по цела ширина и должина, кој нè учеше да не се плашиме од нови доживувања и вкусови (макар тоа бил и свински анус), кој проповедаше дека телото не е храм туку луна парк, почина на 61 година. Повеќе

Бордејн напиша готвач инспириран од ќерка му

Човекот кој гастрономски го прошета цел свет, од пустини, воени зони до забутани села и маалски кафани, конечно се скраси дома. Неговата нова книга е посветена на рецепти кои ги подготвува за неговата 9-годишна ќерка. Повеќе

10-те правила на Бордејн за печење месо на скара

Бордејн упатството го започнува оптимистички "секое шимпанзо може да испече стек или плескавица," дополнувајќи "се што треба за да се трансформираш од дворски Чарли Менсон, во скара мајстор од светска класа, е малку техника и еден - два трика." Повеќе

Животни лекции од Ентони Бордејн

Твоето тело не е храм туку е Луна парк. Уживај во возењето. Повеќе

Ентони Бордејн и како се калеше тиганот

Сиракјуза, Њујорк, Бордејн во посета на еден занетчија кој прави тигани од лиено железо. За да биде максимално социјално одговорен, тиганите ги лие од стари делови од автомобили, најмногу дискови од кочници, а печката му работи на користено растително масло. На крај, пак бифтек. Повеќе

Parts Unknown - Iran
Зборовите значат
Бордејн за снимањето во Иран

Зборовите значат. Посебно во Иран каде она што е дозволено - да кажеш, да направиш, да бидеш виден дека го кажуваш или го правиш - е работа која постојано се менува. Повеќе

Ме радува што прасечките уши станаа хипстерска храна
Ентони Бордеин:

Познатите светски готвачи денес имаат статус на рок ѕвезди. А нивен Елвис сигурно е Ентони Бордеин, лошиот дечко кој во голема мерка го поттикна трендот на американската опседнатост со храната. Повеќе