Време на подготовка:
10 мин.
Време на готвење:
15 мин.
Вкупно време:
25 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 8 парчиња сланина
- 4 готови теста за пица
- 4 лажици кечап за пица
- 125гр. рендана моцарела
- 4 помали јајца
- 12 чери домати
- маслиново масло и оцет балсамико
- рукола за декорација
Подготовка
Загрејте ја рерната на 200 степени. Обложете плех со хартија за печење. Наредете ја сланината и печете ја 5-6 минути.
Одстранете ја хартијата од плехот и намачкајте го со малку масло. Поставете го готовото тесто за пица врз плехот и намачкајте го со кечап. Поставете по 2 парчиња од печената сланина врз секоја од пиците. Внимателно скршете по едно јаце во средината на секоја пица. Покрај јајцето поставете по 3 чери домати. Зачинете со сол, бибер и маслиново масло. Печете ги пиците 15 минути.
Декорирајте ги со листови рукола и малку оцет балсамико и послужете ги веднаш.