Едиторијал

Колеги, не се мачете во наше име

Биле на брифинг во Влада, таму им давале упатства и насоки како се користи името и слично, и онда пишале нешто од кое сакаме (со гадење, со све) на време да се оградиме. Повеќе

Апсете ја Ванковска!

Ванковска напишала три збора на Фејсбук. Првиот збор е трагедија. Вториот е иронија. Третиот е Карпалак. Како што на најостроумните во гневната публика им е веќе јасно, ние со ваков наслов би да подметнеме предлог за поблага казна, пошто во ова општество на суптилен јавен говор, тие три збора ваљда се доволни жената да се спали. М? Повеќе

Пасаран, пасаран...

Во многу држави постои сериозна загриженост од концептот на „државата - дадилка’, концепт во кој државниот апарат ги третира своите граѓани за мало(умни)летни па им регулира безброј ситници од обичниот живот. Далеку сме ние од таа опасност од државата дадилка. Кај нас државата уште е доилка. Повеќе

Маматамамина

Почнале да нè пишуваат споено и преглупо. Република Севернамакедонија. И сега ние треба да му пишуваме писма, меилови и фермани на цел свет, па да им објаснуваме, не така, не вака, не споено, она второто со голема буква.... Повеќе

Видлива и невидлива Македонија

Од само два (со бројка: 2) конкретни, нумерички изразени критериуми за тоа што е успешен референдум (овој, оној, небитно), они сега пробуваат да забегаат во чист импресионизам.
Колку е два плус два?
Многу. Повеќе

Ја тебја рубљу

Како Офф.нет успева да опстане е прашањето што ќе ги мачи „додека го дишат овој воздух, додека ги држи паметот“. До вчера им беше вмро, сега мора да се руски пари. Плус жена, плус врзани реклами, комплицирано. Повеќе

Преписки со нормални читатели

Пратил човекот текст за нашиве „Писма на читатели“, вели му дошло да си каже што му е на душа. Напишаното разумно и писмено, само што, на тема на општово срање во кое се наоѓаме долго и предолго. Па како тој гледа на работите... Повеќе

Како за фотка од Џони ни побараа 5.000 евра?
Курвини синови*

Наоколу се имаат накотено мршојадци. Сè фино имаат смислено, само што некогаш им фали мрша. Повеќе

За ланските снегови на Климентина

Имаме среќа што денес нема негде објавено дека воздухот е радиоактивен. Додека за тоа се свестат „напредните“, пепел ќе се сториме. Повеќе

За нашата уредувачка политика во 2016-та

Оваа викаат дека ќе биде изборна година. Пропагандните машинерии сè уште не се забревтани до максимум ама кај и да е -  ќе. Па да биде јасно за нас, и на тие што ги водат машинериите и на тие што доброволно горат во нив по социјалните мрежи. Повеќе