Едиторијал

Колеги, не се мачете во наше име

Биле на брифинг во Влада, таму им давале упатства и насоки како се користи името и слично, и онда пишале нешто од кое сакаме (со гадење, со све) на време да се оградиме. Повеќе

Трендо во бомбите

Штета, овој ден требаше да биде посветен на вистината за смртта на Никола Младенов. А не јас да ви раскажувам што курац правам со мои пријатели. Повеќе

Психомодо Mрак

Не барав многу. Ви дадов неколку забелешки за кои може (треба) да размислувате и се понадевав на долгорочно (по можност епохално) недослушање. И требаше тука да заврши со оглед дека си сред револуција и со надеж дека правиш некои побитни работи кои ќе доведат до конечна слобода, отколку гневење на интернет. Ама не. Добив "Фрчко за сиромашни" текст на нереализиран маалски насилник. Повеќе

Лабилниот Коља и неговото право
Писмо од Љупчо

Имавме деновиве статија за лакомоста по делови од Водно, напишана од човек кој го знае тој проблем од мали нозе. Човекот се потпишува на својот став онака како што се вика - Љупчо. Али, не оди тоа така! Налудничавата двојка Саше Гревот и Коља Мраколитико тука наоѓаат уште една завера (им објавивме линк "Овие пак нè открија"), правејќи една велелепно кретенска приказна дека тоа е уствари Трендо, дека писмото е анонимно, дека каков Љупчо, не ни постои Љупчо. Све ќе беше тоа ок и пак ќе пројдеа лесно, ако не го налутеа човекот. Кој човек? Па, Љупчо.  Повеќе

Милчин, вас барем порано не ве мрзеше да читате. Што стана?

Да расчлениме една медиумска пиеса, проста по структура а простачка по намера, во која професорот, за жал, не е ни режисер туку, ете така, се свел на лепач на плакати. Да видите како ние на офф.нет ќе напишеме статија за недвижноститe во Америка а таа ќе заврши со наслови: Трендо го брани Грујо. Повеќе

Зошто не работевме годинава

Амбицијата за годинава ни беше да работиме малку повеќе отколку што нема да работиме (тесна победа). Тоа што го работиме го гледате секаде наоколу на сајтот, ова се останати моменти (од кои имаме какви такви сеќавања). Повеќе

Си немал Блумберг работа...

.... па си ги подебавал овие од Офф.нет. Повеќе

Игра рокенрол цела државна субвенција

Накратко, на сите на кои им падна на памет една така глупа идеја за државни субвенции за македонска музика би им го пуштил другар ми Чеде со саати да им ја пее својата омилена македонска песна: "Од умот се подизгубив". На малку подолго, вака: Повеќе

Една година off.net.mk
Така се раѓаат традиции

Точно на овој ден лани, погонот за информирање и разонода Трендоленд го извади на интернет улица своето oмилено возило - off.net.mk. И сега, кое е доминантното чувство после минати 365 дена зад волан, имајќи го до себе најдобриот екипаж наоколу со кој сме продуцирале 9.761 статија и срам ни е да кажеме колку легендарни дружби? Кое е главното чувство кога знаеш дека успеваш редовно да дадеш плата, дека секој ден нè посетуваат десетици илјади луѓе, дека си добил илјадници интересни меилови а сајтот го прогласиле за сајт на годината? Убаво, дечки, убаво. И гласи: Надвор е пролет, живи сме. Повеќе

Орифлеим се оградува од "Мис Бавча"

Со допис до нашата редакција, компанијата Орифлеим демантира дека има каква било врска со шармантната манифестација "Мис Бавча" на чиј плакат се наведени без дозвола и со старо лого. Искажуваат незадоволство, резигнирани се и нормално, спомнуваат судови. Ах, што сакаме така.... Повеќе