Како изгледа одмрзнување на зграда

Компанија што поседува ладилница на 10 спратови, пропаѓа и ја затвора ладилницата. Сепак ладењето продолжува уште некое време да работи без никој да го чисти мразот. Неколку години подоцна други ја купуваат зградата за да прават канцеларии во неа.

Кога архитектите од компанијата Perkins+Will влегле да го разгледуваат просторот што треба да го адаптираат, прво нешто што помислиле е да ја фотографираат глетката. Иако не е некоја технички напредна операција, сосема правилно решаваат и да снимаат "time laps" од топењето.

Зграда е висока 10 спратови, целата служела за чување на замрзнати производи (риба, месо, сладолед...) и речиси 100 години била во функција пред да биде затворена. Пред да биде купена, зградата 13 години била затворена.

28 јануари 2013 - 11:13