таг: реално шоу

Тинејџерот кој со победа на реално шоу стана дел од Интер на Мурињо

Колку треба да имаш среќа во конкуренција на 22.000 деца да победиш на натпревар кој ќе ти обезбеди договор со трикраниот европски првак и тоа токму во најубавите времиња кога играа Ето, Пандев, Милито, Снајдер, Занети. Повеќе

Сиот тој силикон

Пластиката на Холивуд е името на ново реално шоу со 12 ликови во основа познати по својата способност да не им е гајле колку пластика имаат во себе и како изгледаат. А до тоа како излгедаат, ве дели еден клик. Повеќе

Кадиров одбра реално

Рамзан Кадиров е човек кој ветува и остварува, без разлика колку е лудо тоа што го ветил. Пред некое време најави ќе одбере топ помошник преку реално шоу и го избрал. Ене го победникот, се спрема да биде шеф на државната агенција за стратешки развој. Повеќе

Рамзан Кадиров, реален претседател

Чеченскиот претседател најави дека ќе избере помошник преку телевизиско реално шоу. Ќе имало свадба, 24 часовни задачи, ќе се снима по планини, само за да се одбере "најдобриот помошник за најдобриот претседател".  Повеќе

Тајните за правење драма на реално шоу

Само минатата година на американските телевизии канали се имаат појавено 350 нови шоуа без сценарио (а.к.а. реално шоу). Забелешката на критиката е дека сето тоа сепак е по сценарио, забелешката на тие што работат на овие програми е "со среќа ако мислиш дека можеш ѕвезда од реално шоу да ја натераш да направи што било по сценарио." Повеќе

„Фејк офф": нова телевизиска уметничка форма
Култура на ремикс

Неодамна пишувавме за интересна интерактивна француска серија, како и за бизарно германско реално шоу. Телевизијата како медиум очигледно почнува да станува интересно поле за креација. Таков е и еден ТВ жанр во зародиш, кој заради некоја причина е наречен „фејкување". Повеќе

„Анархија“: интерактивна политичка серија на француската државна телевизија
Храбар нов жанр

Реално телевизиско шоу на France 4, кое ја комбинира фикцијата со учество на публиката во креирањето на содржината, која и тоа како има врска со актуелните состојби во политиката. „Анархија" е благ збор за она што може да се случи ако нешто слично се направи на некоја од нашите телевизии. Повеќе

Привидот за правење 30-минутно шоу

Реалното шоу "Pawn Stars" е една од најгледаните програми на Хистори каналот (ако веќе зборуваме за криза на идентитетот), со стандарден формат од околу 30 минути сосе реклами и што ќе се случи / што се случи, пред / после рекламите. Некој седнал и ги тргнал сите делови што служат само за пополнување време. Без нив секоја емисија има 3 минути материјал. Повеќе

Кој сака да биде поет-милионер?
Ајмо продуценти

Шоу од типот на Поп идол или Икс фактор, во кое учесниците пишуваат и рецитираат своја поезија, а 70 милиони луѓе со невидена возбуда ја очекуваат следната епизода. Не е кромид, ова навистина постои. Повеќе