таг: конгрес

Седи, куме

Фејсбук има донирано за кампањите на 46 од 55-те членови на конгресниот комитет што следната недела ќе го сослушува Марк Зукерберг околу целото нарушување приватност што го прави неговата платформа. Повеќе

Што пол е Гарфилд?
Уште еден значаен светски проблем

Пред некое време пишувавме за едно битно филозофско прашање - дали јафа е бисквит или колаче. Еве уште едно такво: дали Гарфилд е машко,  женско, или нешто трето? Да си знае кој пат да го фати на 8ми март. Повеќе

Си биле два независни експерта

Два експерта сведочат во американскиот Конгрес за тема од медицинската регулатива. Иако комплетно независни еден од друг, доаѓаат со речиси идентични текстови. Како е можно тоа? Просто. Биле платени од исти лобисти. Повеќе

Демонстранти фрлаа пари кон Блатер на конгресот на ФИФА

На денешниот конгрес на кој Сеп Блатер објави дека на 26. февруари следната година ќе се одржат избори за нов претседател, Швајцарецот беше нападнат од комедијантите Симон Бродкин и Ли Нелсон кои го гаѓаа со долари. Во тој момент тој панично го бараше неговото обезбедување. Повеќе

Умерени до грло

Барак Обама од Конгресот побара 500 милиони долари за вооружување на :умерената" сиријска опозиција. Тоа што поимот умереност обично не го поврзуваме со вооружување, наш проблем. Повеќе

„Конгрес“ (2013)
#твитерфилмскиклуб

Трето издание на филмскиот клуб, во кој твитерџиите гледаа филм правен по романот на Станислав Лем „Футуролошки конгрес“. Некако имаме впечаток дека мислењата овој пат се поделени по родова линија. Вреди за организирање конгрес на оваа тема. Добро, твитап. Повеќе

Фора од предизборните

Републиканската партија пушти најмалку 16 сајтови за демократските кандидати за претстојните избори за Конгресот. Одлично средени сајтови за секој од противничките кандидати, се додека не почнеш да читаш што пишува. Повеќе

На кој Конгресмен ќе се намерачи Бил Мар?

Влијателниот американски либерал, стендап комичар и водител на емисијата Real Time која оди На HBO, си даде задача за оваа година - да избрка некого од Конгресот. Повеќе

Колку исклучоци прават правило?

Барак Обама уверуваше дека сите прислушувања на НСА откриени од Сноуден се воделе според законите и стриктните процедури. Самата НСА инсистираше дека остапувањата од прописите се безначајни и се должат главно на компјутерски грешки. Да зумираме во бројките.   Повеќе