таг: Јутјуб

Во земјоделство има пари ако си на Јутјуб

Зак Џонсон е земјоделец од Минесота кој одгледува пченка и соја. На Јутјуб тој е МН Милениал фармер и од објавување видеа за земјоделство тој заработува повеќе пари отколку од самото земјоделство. Повеќе

10 милиони благодарам од Гордон Рамзи

Човекот пред некое време од Јутјуб доби плакета за 10-милионитиот претплатник на неговиот Јутјуб канал. Сите ние за благодарам добивме рецепт за спектакуларен бургер од Рамзи. Повеќе

Јутјуб го избриша „Триумф на волјата“ на Рифенштал
И што, сега нема да има нацизам?

Наместо од него да се учи како функционира машинеријата на идеолошка манипулација, славниот пропаганден филм се брише заради некаков „говор на омраза“. Или некој е глуп, или навистина не сака да имаме увид во рецептот.  Повеќе

Најгледаните Јутјуб видеа 2006 - 2019
Колку загадува твоето гледање Јутјуб видеа

Секој потег што го правиме на интернет без разлика дали тоа било во брасуер на компјутер или во апликација на смартфон, на крај мора да биде обработен од некој сервер сместен некаде низ светот (или тука локално), каде тој сервер мора да работи на струја, која некако мора да се создаде. Повеќе

Одзатнувачот

Меѓу милијардите часови видео материјал собрани на Јутјуб е и еден дечко (не се гледа на камера, ама во оваа професија секогаш е дечко, никако да дојде на ред некој да се побуни за еднаква родова застапеност во оваа индустрија) животно посветен на одзатнување шахти низ Америка. И како му оди? Со шахтите одлично, со Јутјуб исто не е лошо па видеата му собираат по стотици илајди прегледи. Повеќе

Како јутјубери заработуваат пари
Станува полесно да им укинеш Јутјуб на деца, отколку да ги допазиш

На досегашната реденка причини зошто деца не треба да припаруваат до Јутјуб, од пред некое време се придодаде и „инструкции за самоубиство вметнати во цртани филмови на Јутјуб и Јутјуб кидс“. Повеќе

Дизни, Нестле и Фортнајт ги повлекоа рекламите од Јутјуб по обвиненијата за педофилија

Сè е убаво со рекламирање на социјални мрежи и вадење пари од корисничка содржина се додека не се појават првите обвинувања дека твојата платформа се користи од педофилска група, како за непречена комуникација, така и за ширење на педофилска содржина. Повеќе