таг: аутизам

Кога аутистичен актер игра аутист
Прв пат на професионална театарска сцена

Не е ок (велат) кога поединци кои не се „транс“ играат такви улоги. Не е ок (велат) кога бел актер игра небелечки улоги. Конечно е ок тоа што некој кој знае како е да си аутистичен ќе игра ист таков лик, прв пат на професионална театарска сцена. Повеќе

Цената на емоциите

Човекот со децении страдал од Аспергеровиот синдром. Пробува еден експериментален метод и конечно може да почувствува емоции. Не е сè така сјајно во тоа: се разведува. Повеќе

Аутизмот и годините

По испитани над 5,7 милиони деца во 5 држави низ светот, нова студија ги поврзува годините на родителите со шансите за аутизам. Ова за возраста важи за двете крајности и премногу млади и премногу стари. Повеќе

Кој е психопатот во вашето друштво?

Психопатите ги замислуваме како Чарлс Менсон, како на чело да им пишува дека се психопати. А можат да бидат и наши пријатели. Разгледајте го своето друштво, ако баш нема ниеден кој е сомнителен, тогаш, како да ви кажеме.... Повеќе

Сега и млекото предизвикува аутизам

Медиумите јавија дека контроверзната организација за заштита на животните Пета, ја оживува својата стара кампања во која се порачува дека млечните производи предизвикуваат аутизам. Повеќе

Китки
Еден ден, од невакцинирање, јас фатив

Сега сме 2014, но, не бадијала на увид ви го ставам мојот картон за вакцинација. Не за да убедувам да ги вакцинирате или не вашите дечиња, туку да ви докажам дека без тоа, болеста за пол и возраст не прашува. За компликациите уште помалку. Како јас скрцав, не знам, но... Повеќе

Двајца браќа

7-годишниот Кајден Лонг е роден со церебрална парализа и не може да оди, трча, плива или да вози велосипед, ама затоа го има брат му Конер. Повеќе