таг: скара

Аматери, подалеку од скарата

Во веројатно најскапата скара на светот, двајца Италијанци ќе треба да платат 13,5 милиони евра за штетата што ја направиле од едно единствено правење скара. Повеќе

Правење скара со Хомер

Древните епови се толку „густи“ со нарации, ликови и настани што нудат неверојатни опции за нивно толкување и црпење податоци за начинот на живот во време кога биле кажувани и запишувани. Така, „Илијадата“ може да се чита и како готвач, тврди еден нејзин истражувач. Повеќе

Нема палење скара на Светско во Русија

Во градовите домаќини на Светското првенство 2018 ќе биде воведен противпожарен режим - одлучило Министерството за вонредни ситуации на Русија чиј главешина е Владимир Пучков. Повеќе

Рома ја распали скарата како да е 1 мај

Тренинг базата на Рома синоќа чадеше на големо. Ручек части Аргентинецот Диего Пероти. Што? Скара на аргентински начин. Повеќе

Скараџијата и мечката

Тој, десетици години искуство над вжештената решетка и одбивање напади од разно-разни роднини, колеги и пријатели, нестрпливи „само малку да пробаат“. Таа, сетила за откривање вкусен оброк кои милиони години се развивале и животински нагон да се нахрани. Битката е непоштедна, ниту една страна не планира да попушти. Повеќе

На скара во Токио

Додека мноштвото кафанџии во градот се натпреваруваат кој ќе биде богот на сушито и општо морската храна, човеков работи на скара на ќумур. Има секакви меса од овие регуларниве и тоа по распоред што он ќе ти го каже. Уште една фина фора од газдата: не дозволува деца во кафаната (ни со родители). Повеќе

Хиерархија на првомајска скара

Фалат тие двете што само да завршат на едно друго место и ќе дојдат, и фамилијата со двете мали деца што читале дека од следната година (кога овие ќе наполнат четири) сè ќе биде полесно. Повеќе

24 часа во "најдобрата скара на светот"
Илјада причини за рај

Извадок од непишаната автобиографија, заглавие "Како не станав вегетаријанец". П.С. немој да го лижете екранот, не изгледа фино кога ве гледа човек од страна. Повеќе