таг: мажи

Мажи на нервна база почнаа да се боцкаат со ботокс

Судирот меѓу внатрешната опуштеност и релаксираност како човек, и надворешната намќорестост пред колеги и општо во работна средина, се повеќе мажи почнале да го решаваат со ботокс. Повеќе

„Витезот“ (Chevalier, 2016)
Букбокс гледаше

Каков филм да претставиме после избори, ако не таков во кој се работи за еден многу важен избор - кој е најдобриот маж. Повеќе

Мажи од сите земји, покажете Zero Fucks Given

„Мажите кои одат по својот пат“ (МКОПСП) е движење кое ја промовира модерната машката сувереност. „Тоа е манифестација на еден збор - НЕ!“. Тие одбиваат да коленичат и да служат, да се прилагодуваат на општествените очекувања на тоа што значи да си „маж“, а истовремено да бидат третирани како потрошна стока. Самосвесниот маж се обидува да живее согласно своите интереси, во свет кој го спречува да го прави тоа. Повеќе

Новооткриен водич за машко здравје на Волт Витман

Прирачник во кој славниот американски поет се занимава со сè поврзано со машкоста, од потенција до „грижа за стапалата", е откриен неодамна, 150 години по неговото прво објавување под псевдоним. Повеќе

Мажи, нека биде лабаво

Темата е машка долна облека и како таа влијае на бројот на сперматозоиди. Општоприфатениот став е дека високата температурата не влијае добро на бројноста. Дилемата е дали да се носат тесни или широки гаќи. Повеќе

Горди и безработни мажи

Не како резултат на моментални финансиски кризи и рецесии туку на подлабоки општествени промени, во подем е една нова категорија на мажи, мажи што не работат. Повеќе

Не можеш да усрамиш маж за тоа што е дебел

Во 2010-та кога таблоидите извадија фотографии од Жерар Батлер, начекан во неговата пост-спартанска фаза (беа минати неколку години од премиерата на 300), предвидувањата беа дека конечно е дојдено време кога и машките ѕвезди ќе треба да ги исполнуваат неверојатните стандарди за изглед како и нивните колешки. Ова не се случи. Повеќе

Мажи, овие ни пукаат сеир

Луи Ц.К. пред некое време заклучи дека статистички мажот е најголемата закана по животот и здравјето на жената (глобално и историски) "ако си машко, пробај да замислиш дека можеш да одиш на состаноци само со пола-мечка пола лав." Ако ви беше нејасно, еве како им изгледаме на жените кога им се сукаме. Повеќе

Зошто мажите имаат брада

Брадата е доста скап начин на кој еден маж сака да покаже колку е подготвен и компетитивен, бидејќи во случај на тепачка тој ризикува лесно да биде фатен за брада од своите ривали. Па така маж со целосна брада ја разгласува самодоверба во сопствената подготвеност: односно верува дека може да го победи својот ривал дури и со "хендикепот" имање брада. Повеќе