таг: филмови

Големите мајмуни сакаат да гледаат филмови во друштво (исто како и ние)

Откако гледале видео клипчиња во група, шимпанзата биле подруштвени во споредба со оние кои гледале филмови сами. Нашата прва мисла: се скарале ли околу пуканките? Повеќе

Каде одат 190 милиони долари за снимање на Марвел филм
Нечии омилени 25 филмови од 2018

Не мора сите да ги гледате, не мора сите да ги знаете, не мора ни сите да ви се допаѓаат. Кога сме веќе тука, не мора ни видео обројувањево да го изгледате. Ама па би било штета да го пропуштите. Традиционално од Дејвид Ерлик. Повеќе

Бум на филмови базирани на новински статии

Неколку филмови, чија премиера се очекува до крајот на годината, се базирани на новински статии кои откриваат нечија интересна животна приказна, бизарна сторија или нешто што личи, но не е измислено. Таквите адаптации помагаат ваквиот хибрид меѓу новинарството и книжевноста да не изумре. Повеќе

Најважните бројки околу филмовите на Марвел

Прост пазарски есап колку пари има дадено Марвел за снимање филм, и колку пари има наплатено. Притоа ова се само пари заработени од кино влезници, значи без играчки, облека, тв права, видео игри, лиценцирање на ликовите и што и да е друго од што вадат пари. И како котира Марвел меѓу филмовите со најголема заработувачка. Повеќе

Рецензија на „Тор: Рагнарок“
Деценијата на неприкосновена Дизни доминација

Деценијата не само што се уште трае, туку како што покажаа рекордите од Црниот пантер, моментално е во најголемиот ек. Повеќе

10-те најдобри филмови на 2017 (според Нерд суп)
300 филмови од 2017

Монтажава освен што е мајсторски составена речиси до граници на перфекција, има и една повеличенствена улога во животот - да служи како список на филмови што сте ги пропуштиле годинава. Повеќе