таг: андроид

А ќе речеш не може нешто да е поглупо од спинер

Како не може, а смартфон апликација за спинер? Виде. Без никакви предрасуди ја има и за Ајфон и за Андроид, па кој сака нека врти вртиуелно. Повеќе

Што сè излезе на првиот ден од Гугл I/O

Андроид О, Гугл ленс, печатени фото-албуми, попаметни апликации за по дома, виртуелна реалност, ама не и нов смартфон. Барем не за сега. Повеќе

10 најдобри Андроид смартфони
Смартфон во раце на Трамп (по дефиниција) е опасна работа

Доколку новоизбраниот претседател на САД инсистира да го задржи сегашниот телефон, тоа ќе биде сериозен ризик за безбедноста на земјата, порачуваат експерти. А и општото правило вели дека на будала не му треба паметен телефон. Повеќе

А ова си ти кога го браниш твојот Андроид

Би ставиле во наслов и Ајфон наместо Андроид, ама корисници на Андроид далеку повеќе се палат околу телефоните. (Освен тие што решиле дека се исплати да продадат бубрег за да имаат Ајфон, и мислат дека имаат светиња во џеб.) Повеќе

Трите проблеми што Европа ги има со Андроид

По неколку месеци неизвесност ЕУ и официјално го обвини Гугл за монополско однесување околу Андроид оперативниот систем. Ставот на ЕУ е дека Гугл ја користи доминантната позиција на Андроид за да ги промовира сопствените апликации и производи, на сметка на конкуренцијата. Повеќе

Главната разлика меѓу иОС и Андроид
Најдобри Андроид апликации објавени во 2014-та

Наше е да ви кажеме да додржите и да не ја инсталирате секоја можна апликација што ќе ја видите на листава (или на проширената верзија). Ваше е да не' послушате барем 50%. Повеќе

Андроизирај се

Не е за тоа што ќе направиш со телефонот, туку што ќе направиш од себе. Го имаш стартниот андроид робот, и од него треба да направиш нешто што најмногу наликува на тебе или тоа како ти се замислуваш себе. Нешто како оние куклине за облекување од Политикин Забавник, ама со Дроид. Повеќе